Gojković: Daćemo sve od sebe za medalju i OI

Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Izabranici Vladimira Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, u petak putuju u Kinu gde će učestvovati na turniru sa domaćinom, Kanadom i SAD, a zatim kreću na Svetsko prvenstvo u Južnu Koreju.

Planetarna smorta počinje 15. i traje do 27. jula. Crna Gora je u grupi sa Srbijom, Grčkom i Južnom Korejom, a prvi meč na šampionatu odigraće protiv Srbije koja je nedavno osvojila Svetsku ligu i mesto na Olimpijskim igrama. Izabranici Dejana Savića u Južnu Koreju dolaze bez sedam jako bitnih igrača koji su dobili zasluženi odmor.

„Verujem da ćemo kroz turnir koji sledi i kroz duele sa Kinom, Kanadom i SAD, doći do onoga čemu težimo i šta želimo od početka priprema, a to je da maksimalno spremni dočekamo start Svetskog šampionata. Imamo ambicije, veliki je ulog, ne bežimo od odgovornosti. Pokušaćemo da osvojimo medalju, da obezbedimo olimpijsku vizu za Tokio.“, rekao je selektor Gojković na konferenciji za novinare i nastavio:

„Bio bih zadovoljan ako bi uspeli da ponovimo partije od prošlog leta kada smo osvojili Svetsku ligu i bili konkurentni na Evropskom prvenstvu. Niko nas nije nadigrao u tom periodu. Imamo kvalitetnu selekciju, koja je spoj mladosti i iskustva. Možemo da igramo sa svima. Siguran sam u to. Ne možemo da pretimo, ali sigurno je da možemo da igramo protiv svih selekcija planete i da nema nikakvog razloga za strah bez obzira na to ko je sa druge strane bazena”.

Crna Gora će prvi meč na Svetskom prvenstvu igrati sa Srbijom 15. jula, dva dana kasnije sastaće se sa Grčkom, dok je za 19. jul zakazan duel sa domaćinom, Južnom Korejom.

Kapiten Draško Brguljan naglasio je da je tokom priprema urađen veliki posao i da reprezentacija spremno dočekuje start šampionata.

„Atmosfera je na izuzetnom nivou, idemo motivisani da napravimo dobar rezultat. Znamo kakvu grupu imamo, ne obaziremo se na cilj, već samo na početak i duel sa Srbijom. Tako će biti i sa svakom narednom utakmicom. Za nas je svaka utakmica finale, na putu ka ostvarenju cilja, a to su borbe za medalju i Olimpijske igre“, poručio je Brguljan i dodao:

Podršku vaterpolistima pružio je nekadašnji kapiten, ministar sporta i mladih, Nikola Janović koji je podsetio da je vaterpolo reprezentacija do sada osvojila četiri medalje na najprestižnijim takmičenjima. 

“Smatram da vaterpolisti mogu da ostvare dobar rezultat, ali sve što možemo od njih da tražimo jeste da se bore kao i uvek do sada, da daju sve od sebe. Kako god da bude, kako god da se završi Svetsko prvenstvo, momci su bili i ostaće naše zlatne ajkule”, poručio je Nikola Janović.