Šćepanović se oprostio od reprezentacije

Podeli:
VPSCG

Proslavljeni crnogorski vaterpolo golman Miloš Šćepanović saopštio je da završava reprezentativnu karijeru.

Šćepanović, koji je branio gol Crne Gore od formiranja reprezentacije, kazao je da je bilo zadovoljstvo nastupati u kapici sa državnim grbom.

„Bila je privilegija i zadovoljstvo biti deo reprezentacije i predstavljati Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima, biti deo velikih uspeha koje smo ostvarili. Oni su za respekt i za poštovanje. Smatrao sam igranje za reprezentaciju privilegijom, ali i obavezom„, rekao je Šćepanović na konferenciji za novinare koja je održana pred odlazak reprezentacije Crne Gore na Svetsko prvenstvo u Južnu Koreju.

Miloš Šćepanović koji je minule sezone sa Marsejom osvojio LEN Evrokup u dramatičnom dvomeču sa Jadranom iz Herceg Novog je naglasio da je odluku o završetku reprezentativne karijere doneo u dogovoru sa predsednikom Vaterpolo saveza i selektorom.

„Oni su podržali moju želju i dali mi podršku. Dok god budem igrao u klubu, jasno je da ću se staviti na raspolaganje državnom timu ako to bude neophodno, ali siguran sam da se to neće desiti jer Crna Gora ima Dejana Lazovića i Slavena Kandića koji su sjajni golmani i pred kojima je svetla budućnost”, naglasio je Miloš Šćepanović.

Predsednik Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore Dejan Bajić rekao je da je Šćepanović legenda crnogorskog sporta.

„Ima zlato iz Malage i bio je deo svih uspeha crnogorske reprezentacije. Bio je za primer ne samo vaterpolistima već svim crnogorskim sportistima. Ne samo zbog odbrana, već zbog odnosa prema reprezentaciji i crnogorskom sportu. Ostaće angažovan u radu sa mlađim selekcijama„, rekao je Bajić.

Selektor Vladimir Gojković je naglasio da je njegov dugogodišnji saigrač veliki golman i veliki čovek.

Znajući njegovu radnu etiku siguran sam da ima veliku budućnost i kao trener„, rekao je Gojković.

Miloš Šćepanović je tokom reprezentativne karijere osvojio zlatnu i srebrnu medalju na smotrama najboljih selekcija Starog kontinenta, ima srebrno odličje sa Svetskog prvenstva i čak tri puta je bio četvrti na Olimpijskim igrama.

Upravo je medalja sa Olimpijskih igara i činjenica da smo tri puta bili na domak pobedničkog postolja, a da smo sva tri puta ostajali bez medalje, najveći žal kada je period proveden u državnom timu u pitanju”, naglasio je Šćepanovića koji je pored Jadrana, igrao za Galatasaraj i Marsej.