Radović za SK: Želimo medalju i vizu za Japan

Podeli:
VK jadr

Vaterpolisti Crne Gore stigli su u Aziju, ali još uvek nisu krenuli put Južne Koreje gde će učestvovati na Svetskom prvenstvu.

Pred duela sa Srbijom, Grčkom i Južnom Korejom u prvoj fazi takmičenja na planetarnoj smotri, izabranici Vladimira Gojkovića će učestvovati na kvalitetnom turniru u Kini. U ponedeljak su na programu dva meča. Ujutro protiv Kanade i uveče protiv SAD, a u utorak je predviđen duel sa Kinom. Na kraju, dve prvoplasirane selekcije će se boriti za zlatnu medalju.

Crna Gora je sa velikim ambicijama krenula na Svetsko prvenstvo. Momci koji su prošlog leta osvojili Svetsku ligu, nisu uspeli da se plasiraju na finalni turnir na kome je do zlatnog odličja i plasmana na Olimpijske igre stigla Srbija.

Povezano

Sada, vaterpolisti iz Crne Gore žele da se umešaju u borbu za medalje, u borbu za plasman u Japan. Na talonu su dve vize. Za plasman na Igre neophodno je stići do finala, ili do bronzane medalje, ako Srbija bude u finalu.

Jako dobro smo radili u pripremnom periodu. Odigrali smo jak turnir u Nemačkoj, sada nas očekuju provere sa Kinom, Kanadom i SAD. Maksimalno spremni i silno motivisani čekamo početak Svetskog prvenstva. Konkurencija je paklena, a na talonu su kao što ste i rekli, medalje i vize za Olimpijske igre. Nastojaćemo da se kući vratimo sa jednom od medalja, a ujedno i sa vizom za Japan. To je naš cilj i san. Znamo da neće biti lako san pretvoriti u javu, ali smo isto tako spremni da uložimo i poslednji atom snage kako bi stigli do ostvarenja svojih snova“, naglasio je za Sport Klub iz Kine Đuro Radović, momak koji je prošao sve mlađe selekcije i postao jedan od lidera seniorskog državnog tima.

Podsećanja radi, prvi meč na Svetskom prvenstvu Crna Gora će odigrati 15. jula protiv selekcije Srbije koja je nakon osvajanja zlatne medalje i olimpijske vize na finalnom turniru Svetske lige u Beogradu, put Južne Koreje krenula bez sedam jako bitnih igrača.

Prvoplasirana reprezentacija iz grupe će direktno izboriti plasman u četvrtfinale, dok će selekcije koje zauzmu drugo i treće mesto igrati u osmini finala.