Kandić: Jedva čekamo start šampionata

Vesti vaterpolo 14. jul 201910:31 > 10:36
Podeli:
VK Jadran Carine

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore spremna je za start Svetskog prvenstva i duel sa Srbijom, koji je na programu u ponedeljak sa početkom u jedan čas i 30 minuta posle ponoći.

Izabranici Vladimira Gojkovića ostavili su iza sebe dva meseca žestokog rada i dva turnira, u Nemačkoj i Kini. Crna Gora je pobeđivala Grčku, SAD, Nemačku, Kinu, Kanadu, a gubila od Italije i SAD. Sada kreće planetarna smotra, a cilj popularnih „ajkula“ je borba za medalju i borba za mesto na Olimpijskim igrama u Japanu.

Povezano

Upravo tako. Naporno smo radili i spremali se za Svetsko prvenstvo i sada svi u timu jedva čekamo da počnu utakmice. U prvom kolu igramo protiv Srbije koja je u Južnu Koreju stigla u izmenjenom sastavu u odnosu na Svetsku ligu koju je Srbija osvojila, kao i mesto na Olimpijskim igrama u Japanu. U zabludi su svi koji misle da nas zbog toga očekuje lakši posao na startu šampionata jer će mladi i kvalitetni igrači u sastavu Srbije biti silno motivisani da se dokažu u kapici sa državnim grbom. To važi naravno i za nas. Crna Gora takođe ima mlade momke koji su gladni uspeha, meni je recimo ovo debi na Svetskom šampionatu“, naglasio je golman reprezentacije Crne Gore Slaven Kandić i nastavio:

Meč sa Srbijom je važan, ali nije presudan. Moramo da idemo korak po korak, da napredujemo i podižemo formu iz meča u meč. Posle Srbije, očekuju nas dueli sa Grčkom i domaćinom planetarne smotre Južnom Korejom. Ponavljam, cilj je da idemo i napredujemo iz meča u meč, a naravno da bi bilo sjajno kada bi osvojili prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.“

Podsećanja radi, plasman na Olimpijske igre u Japanu, pored domaćina Japana za sada je obezbedila jedino selekcija Srbije osvajanjem Svetske lige u Beogradu. Na Svetskom prvenstvu biće podeljene još dve vize.

U prevodu, za mesto u Tokiju, neophodno je stići do finala, ili bronzane medalje, ako u finalu bude Srbija.