EP U17: Srbija se uozbiljila i pobedila Holandiju

Vesti vaterpolo 11. avg. 201915:04 > 15:08
Podeli:
VSS

U Gruziji je počelo Evropsko prvenstvo za vaterpolisti do 17 godina. Srbija se mučila na startu protiv Holandije, ali na kraju slavila sa 9:8, dok je Hrvatska pobedila Francusku sa 9:7.

Izabranici Miloša Ćirića nisu imali adekvatan pristup protiv Holandije, a u trenutku kada su shvatili da nije dovoljno da se pojave u bazenu i stignu do pobede na semaforu je pisalo 6:2 za Holandiju. Uoči poslednje deonice, Holanđani su vodili sa 8:5, ali je Srbija u tom trenutku pokazala da ima kvalitet i potencijal za velika dela.

Do kraja meča, vaterpolisti Srbije su odigrali odlično u oba pravca. Odbrana je bila granitna, a četiri lopte su završili u mreži Holanđana za konačnih 9:8. Golove za Srbiju postigli su: Vasilije Martinović šest, Dragan Janjić, Stefan Gak i Aleksandar Vasić po jedan. Kod Holandije, bolji od ostalih bili su Emilen Voters sa tri i Abel Han sa dva gola. Srbija je u grupi sa Mađarskom, Slovačkom i Holandijom.

Hrvatska je pobedila Francusku sa 9:7, iako je posle prve deonice gubila sa 2:0. Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Marin Tomasović sa četiri i Luka Stahor sa tri gola. Kod Francuske, najbolji je bio Tomas Vernu sa tri gola. Hrvatska je u grupi sa Francuskom, Španijom i Nemačkom.

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u derbiju prvog kola šampionata Evrope za igrače do 17 godina od Grčke sa 8:4.

Prevagu na tasu Grčke, doneli su Janis Kelaris i Panajotis Skudiris sap o tri gola. Golove za Crnu Goru postigli su Andrija Korać, Marko Mršić, Marko Milić i Đorđije Stanojević.

Izabranici Petra Radanovića su dobro otvorili meč, poveli sa 2:0, a zatim potpuno stali u oba pravca, što je Grčka znala i umela da kazni. Crna Gora nije uspevala da stigne do mreže rivala, a posle serije od 5:0, na semaforu je pisalo 5:2.

Nastojala je Crna Gora da se vrati u meč, uspela je da smanji na 5:3 i 6:4, ali je Grčka bila bolja i zasluženo je stigla do pobede i gotovo sigurnog plasmana u četvrtfinale kao prvoplasirana reprezentacija u grupi.

Vaterpolostima Crne Gore ostaje da u mečevima sa Gruzijom i Rumunijom, koji slede, obezbede mesto u osmini finala i nastave da sanjaju pobedničko postolje.