RL: Novljani slavili protiv Jadrana u Splitu

Vesti vaterpolo 19. sep. 20191:48 > 1:49
Podeli:
sport klub

Vaterpolisti Jadrana odlično su počeli novu sezonu. U prvom kolu Regionalne lige, Novljani su kao gosti pobedili Jadran u Splitu sa 11:9 (4:3, 3:1, 0:2, 4:3).

Šampion Crne Gore je posle obostrano efikasne igre u prvoj deonici, pojačao stepen agresivnosti u odbrani, pa je na poluvremenu imao tri gola više. Splićani koji se bore za plasman u Ligu šampiona, zbog čega je meč odigran ranije u odnosu na ostale utakmice prvog kola, nisu pomišljali na predaju.

Uspeli su da se vrate u meč, ali je Jadran ljubomorno čuvao stečeni kapital do kraja utakmice. Ulogu junaka prigrabio je golman Petar Tešanović koji je devet puta vadio loptu iz mreže, ali je skinuo mnogo zicera i teških udaraca rivala, naročito u samoj završnici meča. S druge strane, raspoloženi za igru u napadu bili su Kanstantsin Averka sa tri, odnosno Đuro Radović i Marko Petković sa po dva gola.

Kod Splićana, bolji od ostalih, bili su Ivan Domagoj Zović sa tri, odnosno Ivan Krapić i Anđelo Šetka sa po dva gola.

Tokom vikenda se igraju ostali mečevi prvog kola, a snage će odmeriti: Partizan – Crvena zvezda, Jug – Budva, Mladost – Mornar i Šabac – Primorac.