Budva pobedila Šabac, Mladost nadigrala Partizan

Podeli:
VK Budva

Kompletirano je sedmo kolo regionalne vaterpolo lige. Budva je na svom bazenu stigla do prve pobede i to protiv šampiona Srbije, dok je Partizan ubedljivo poražen od objektivno daleko jače Mladosti.

Šabac je protiv Budve bio potpuno nemoćan, jer su Budvani odigrali najbolju partiju ove sezone. Već na poluvremenu su vodili 8:3. Bila je to prednost koju je domaći tim ljubomorno čuvao do kraja meča – 12:6. Pobeda mnogo znači Budvi u rezultatskom, ali i psihološkom smislu za nastavak sezone.

Najefikasniji u sastavu Budve bili su Savo Ćetković sa pet golova, odnosno Petar Ćetković i Branko Franeta sa po dva. Kod gostiju, bolji od ostalih bili su Nemanja Matković i Nikola Marković sa po dva gola.

Aktuelni šampion, Mladost iz Zagreba, na svom bazenu je opravdala ulogu favorita protiv Partizana. Krajnji rezultat – 21:9 dovoljan je da ilustruje odnos snaga u bazenu.

Raspoloženi za igru u napadu u sastavu tima iz Zagreba bili su Josip Vrlić sa pet, Kozmin Radu sa četiri i Franko Lazić sa tri. Miloš Ćuk je postigao jedan gol. Kod Partizana, bolji od ostalih bili su Filip Radojević sa tri i Petar Smiljević sa dva gola.

Jug je slavio protiv Primorca iz Kotora sa 16:12, a dileme oko pobednika su rešeno u prvom poluvremenu, koje je Jug dobio sa 9:3. Luka Lozina je postigao pet, Marko Žuvela i Luka Stahor po dva gola za Dubrovčane. Kod Kotorana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Vuk Drašković sa tri i Marko Milić sa dva gola.

Jadran je u splitskom derbiju pobedio Mornar sa 9:7. Prevagu na tasu Jadrana, doneli su Ante Visković i Anđelo Šetka sa po dva gola. Kod Mornara, Josip Jerković i Duje Akrap su po dva puta uspeli da zatresu mrežu.

Sedmo kolo: Crvena zvezda – Jadran HN 5:11, Mladost – Partizan 21:9, Jug – Primorac 16:12, Budva – Šabac 12:6, Mornar – Jadran Split 7:9.
Tabela: Mladost 21, Jug 21, Jadran Herceg Novi 15, Jadran Split 12, Crvena zvezda 10, Primorac 9, Partizan 4, Mornar 4, Šabac 4, Budva 3.