Mogu li Primorac, Budva i Kataro da ugroze Jadran?

Vesti vaterpolo 20. nov. 201918:22 > 18:25
Podeli:
PVSCG

Podgorica će u petak i subotu biti domaćin vaterpolo finalnog turnira Kupa Crne Gore. Trofej brani Jadran iz Herceg Novog, a iznenađenje će pokušati da naprave Primorac i Kataro iz Kotora, odnosno Budva.

Na bazenu SC „Morača“ u prvom polufinalu, u petak sa početkom u 18 časoba snage će odmeriti Jadran i Primorac, dok će od 19 časova i 45 minuta igrati Budva i Kataro. Finale je na programu u subotu sa početkom 17 časova i 30 minuta.

Na pres konferenciji u glavnom gradu Crne Gore, predstavnici ekipa učesnica finalnog turnira izneli su svoje stavove i ambicije.

„Idemo korak po korak. Očekujem zanimljivu utakmicu protiv Primorca. Ne bežimo od uloge favorita. Primorac ima mladu ekipu, ali izuzetno hrabru i borbenu, koja uvek daje sve od sebe. Moraćemo da dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo finale“, rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Ekipu Primorca je predstavljao trener mlađih selekcija, Uglješa Brguljan koji je naglasio da će Kotorani uložiti i poslednji atom snage kako bi meč protiv Jadrana učinili neizvesnim.

„Nama je primarni cilj opstanak u elitnom regionalnom društvu. Protiv Jadrana želimo da popravimo neke stvari koje nisu funkcionisale u našem poslednjem međusobnom duelu. Cilj nam je da vidimo gde smo u odnosu na Jadran“, naglasio je Brguljan.

U drugom polufinalu uloga favorita je u rukama vaterpolista Budve.

„Imamo ulogu favorita u polufinalu i ne bežimo od toga. Moramo odigrati maksimalno angažovano da ne bi došlo do iznenađenja“, rekao je pomoćni trener Budve Marko Franeta.

Trener Katara, Ivan Bjelobrković smatra da je ovo dobra prilika za mlade igrače da pruže maksimum i skrenu pažnju na sebe.

„Mi ćemo pokušati da uradimo neke stvari na kojima insistiramo godinu i više. Neće biti lako, dosta stvari ne zavisi od nas. Ukoliko naučimo neku novu lekciju onda je to pravi put“, kazao je Bjelobrković.

Trofej brane vaterpolisti Jadrana koji su prošle sezone u velikom finalu pobedili Budvu.

Ulaz na bazenu SC „Morača“ u Podgorici za sva tri meča biće slobodan.