Šoštar: Spreman sam da odem ako će Partizanu biti bolje

Vesti vaterpolo 23. nov. 201917:17 > 17:20
Podeli:
N1

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je da su crno-belima neophodne hitne promene i odgovorna lica kako bi se pomerili sa "mrtve tačke", te da je spreman da napusti svoju funkciju ako će to značiti boljitak.

Partizan se duže vreme nalazi u velikim problemima, a oni sad postoje i unutar kluba. Zato legendarni vaterpolista poziva na hitnu reakciju u cilju poboljšanja situacije.

Povezano

Promene u klubu su neophodne, jer ne može više ovako! Ako sam ja spreman da se povučem sa mesta predsednika u korist onih koji imaju jasan plan i viziju oporavka kluba, koji je već dugo u krizi, onda to mora da budu i druga odgovorna lica u klubu! Partizanu je potreban novac, da se sredi bazen, da se oformi jači i ozbiljniji tim na evropskom nivou, Partizan mora da igra Ligu šampiona… Zato su potrebni novac i novi ljudi„, istakao je Šoštar i dodao:

Ponuđen je okviran plan za sanaciju kluba, mislim da je taj plan dobar. Više o svemu tome možemo da pričamo posle Skupštine, 2. decembra. Igre i igrice nisu potrebne klubu, a niti podele među zaposlenima, trenerima i igračima, a pogotovo odnos pojedinaca u klubu koji ne izvršavaju svoje zakonske obaveze… Neprihvatljivo je da se ispred kluba piše saopštenje, sa kojim se upoznajem putem medija. Od tog saopštenja se ograđujem„.

Nekadašnji golman crno-belih ističe da je od dolaska u klub 1975. godine želeo samo dobro:

Imam ogromno iskustvo i dobre kontakte i u FINA i u LEN gde sam član Biroa. Sve ove godine sam se borio za status srpskog vaterpola u svetu, u mnogim stvarima sam uspeo u nekima i nisam, ali to nikada neće umanjiti moju želju da se Partizan vrati na vrh Evrope i uzme osmu titulu prvaka Evrope„.

Detaljnu analizu stanja u srpskom vaterpolu, koju je napisao Pavle Živković, pročitajte na OVOM LINKU.