Spaić za SK: Odbrana ruši Sintez, sanjamo F8

Vesti vaterpolo 8. dec 201913:32 > 13:34
Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana u ponedeljak sa početkom u 19 časova igraju protiv Sinteza u sedmom kolu Lige šampiona.

Na početku sezone cilj Novljana je bila odbrana duple krune u Crnoj Gori, plasman na finalni turnir regionalne lige i što više bodova u elitnom takmičenju.

Trofej u Kupu je osvojen, Jadran sigurno pliva ka finalnom turniru u regionalnoj ligi, a sada sanja, tačnije rečeno želi da se bori za plasman na finalni turnir Lige šampiona.

Novljani su bili konkurentni velikim favoritima Jugu, Solnoku, Barseloneti i Olimpijakosu, ali nisu imali dovoljno sreće i iskustva. Protiv Špandaua su osvojili bod, a imali su tri u rukama. Sve se složilo u željeni mozaik u minulom kolu u kojem je Jadran pobedio imenjaka u Splitu sa 12:6.

Pobeda na svom bazenu protiv Sinteza u meču koji sledi, ostavio bi Jadran u krugu ekipa koje se bore za mesto na F8.

„Sve ste lepo naveli. Trofej u Kupu smo odbranili, sigurnim koracima idemo ka finalnom turniru regionalne lige, a želimo da se borimo i za mesto na finalnom turniru Lige šampiona. Cilj jeste podignut na visok nivo, ali kao mlada ekipa imamo pravo da sanjamo i borimo se da snovi postanu java“, rekao je Vladan Spaić centar Jadrana i reprezentacije Crne Gore za Sport Klub i nastavio:

„Idemo korak po korak. Očekuje nas duel sa Sintezom pred našim navijačima, a pobeda u Splitu bi dobila na jačini, a san postao bliži kada bi stigli do trijumfa. Sintez ima odličnu ekipu, pokrivenu na svim pozicijama. Naše najjače oružje, odbrana, mora da bude granitna, ako želimo, a želimo do tri zlata vredna boda u meču koji sledi“.

Utakmica između Jadrana i Sinteza igra se u ponedeljak sa početkom u 19 časova.