SP U20: Pobeda Hrvatske, Srbija protiv Japana

Vesti vaterpolo 13. dec. 201901:09 > 01:15
Podeli:
VPSCG

U Kuvajtu je počelo Svetsko prvenstvo u vaterpolu za igrače do 20 godina. Hrvatska je pobedila Južnu Afriku sa 15:6, Španija je bila bolja od Mađarske sa 9:7, a Italija od SAD sa 18:11.

Šampionat se nastavlja u petak, a s obzirom da u sve četiri grupe ima po pet ekipa, na startu su bile slobodne selekcije Srbije i Crna Gore. Srbija će debitovati na planetarnoj smotri protiv Japana, dok će Crna Gora odmeriti snage sa selekcijom Kuvajta.

Hrvatska je lako opravdala ulogu favorita protiv Južne Afrike. Slavila je sa 15:6, a najefikasniji su bili Marko Žuvela sa tri, odnosno Lovro Poparić i Marin Vrdoljak sa po dva gola.

Španija je u jednom od derbija pobedila Mađarsku sa 9:7. Prevagu na tasu Španaca doneli su Fran Valera i Paul Garsija sa po tri gola. Kod Mađarske, Baton Bobis je postigao dva.

Italija koja slovi za jednog od favorita nadigrala je SAD sa 18:11. Etore Novara je postigao četiri, Masimo Martire tri, Filipo Ferera dva gola. Kod SAD, Kent Emden je postigao pet golova.

Šampionat se nastavlja u petak, a snage će odmeriti: Rusija – Kanada, Novi Zeland – Grčka, Crna Gora – Kuvajt, Iran – SAD, Brazil – Uzbekistan, Kina – Južna Afrika, Srbija – Japan i Egipat – Španija.

Prvoplasirane selekcije iz grupa idu diretno u četvrtfinale, a selekcije koje zauzmu kotu dva i tri, igraće u osmini finala.

Grupa A: Hrvatska – Južna Afrika 15:6, Japan – Kina 12:9, slobodna je bila Srbija.
Grupa B: Španija – Mađarska 9:7, Kanada – Egipat 12:8, slobodna je bila Rusija.
Grupa C: Kuvajt – Iran 7:15, SAD – Italija 11:18, slobodna je bila Crna Gora.
Grupa D: Uzbekistan – Novi Zeland 6:22, Grčka – Australija 16:9, slobodan je bio Brazil.