EP: Hrvatska nadigrala Nemačku, sledi derbi sa CG

Vesti vaterpolo 14. jan 202015:47 > 15:51
Podeli:
Getty Image/Adam Pretty/Getty Images

Vaterpolisti Hrvatske uspešno su startovali na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. U prvom kolu pobedili su Nemačku sa 17:9 (2:2, 5:2, 6:1,4:4).

Nemačka je bila ravnopravan rival sve do sredine druge deonice. Nemci su imali gol viška, a Hrvati stizali do izjednačenja. Međutim, u poslednjih pet minuta, Hrvati su pojačali stepen agresivnosti u odbrani, napravili su seriju od 4:0, pobegli na 7:4 i u tom momentu je bilo jasno da sigurnim zaveslajima idu ka cilju, odnosno pobedi.
Tako je i bilo. U nastavku, Hrvati su nastavili seriju, posle tri minuta igre na semaforu je pisalo 9:4 i jedina je dilema bila kojim će rezultatom na kraju slaviti selekcija Hrvatske.

Golove za Hrvatsku postigli su: Lovre Miloš tri, Loren Fatović, Luka Bukić, Ante Vukićević, Andro Bušlje, Josip Vrlić po dva, Marko Macan, Luka Lončar i Hrvoje Benić po jedan gol.
Strelci za Nemačku, bili su: Marin Restović tri, Ben Ribel i Moris Jungiling po dva, Hulijan Real, Denis Strelickij po jedan gol.

U drugom meču grupe Crna Gora je pobedila Slovačku sa 15:4, a borbe za osvajanje prvog mesta koje donose direktan plasman u četvrtfinale i mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre se nastavljaju u četvrtak 16. januara. Snage će odmeriti Nemačka i Slovačka, odnosno Hrvatska i Crne Gore. Veliki derbi grupe A, okršaj između Hrvatske i Crne Gore počinje u 20 časova i 30 minuta.

Podsećanja radi, samo jedna selekcija sa Evropskog prvenstva će izboriti plasman na Olimpijske igre. Istovremeno, važno je naglasiti da su van konkurencije Srbija, Italija i Španija koje već imaju obezbeđene olimpijske vize.