Prlainović: Bolje ovako nego +10 na startu

Vesti vaterpolo 14. jan. 202019:04 > 19:07
Podeli:
VSS/Marcel ter Bals

Vaterpolisti Srbije bili su zadovoljni posle pobede protiv selekcije Rusije 13:9 na startu Evroipskog prvenstva u Mađarskoj.

Ekipa selektora Dejana Savića je imala uspone i padove protiv izuzetno neugodnog protivnika, ali u kriznim momentima kvalitet je došao do izražaja.

„Pobeda je najvažnija. Bilo je zanimljivo. Nema opuštanja sa Rusima. Brzo su nas stizali. Ovakva nam je utakmica nam je bila potrebna, mnogo više nego da smo dobili deset razlike. Početak je i možemo da budemo zadovoljni. I dobri i loši detalji su normalni za prvo kolo,“ izjavio je Andrija Prlainović, strelac četiri gola protiv Zbornaje.

Dušan Mandić naglašava da je Rusija namučili Delfine.

Igrali su dobro. Zadovoljni smo pobedom, lepo smo otvorili prvenstvo. Malo smo se opuštali i tako su se vraćali. Ipak kontrola je bila naša sve vreme,“ rekao je Mandić.

Filip Filipović je naglasio da njegova ekipa nije meč počela kako je očekivala.

Odbrana je bila slabija, devet primljenih golova nije previše ali nismo navikli. Posebno ne posle dobrog početka. Sada imamo dve slabije utakmice, moramo da uđemo u ritam. Prvi put na ovom bazenu smo posle tri godine i treba nam malo vremena.

Relativno zadovoljan startom šampionata je i Stefan Mitrović:

Vraćali su se nekoliko puta, pokazali su snagu. Otvorili smo dobro prvenstvo. Sada da se malo odmorimo jer nam stižu slabiji rivali, ali moramo da zadržimo ritam kakve traže stresne utakmice.

Srbiju čeka dan pauze pa utakmica protiv Rumunije.