EP: Hrvatska preko Grčke stigla u polufinale

Vesti vaterpolo 22. jan. 202021:36 > 21:39
Podeli:
Getty Image/Adam Pretty/Getty Images

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Grčku sa 14:11, pa su posle Crne Gore, Španije i Mađarske izborili plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Popularne „barakude“ iz Hrvatske su kontrolisale dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta. Odigrali su izuzetno dobro u odbrani, mirno i hrabro u napadu. Prvu deonicu, Hrvati su dobili sa 6:3, a na poluvremenu su vodili sa 10:6. Do kraja meča, Grčka se nije predavala, ali nije ni uspela da ugrozi Hrvate na putu ka izuzetno važnoj pobedi.

Golove za Hrvatsku postigli su: Maro Joković četiri, Havijer Garsija i Josip Vrlić po tri, Ante Vukićević dva, Andro Bušlje i Lovre Miloš po jedan. Kod Grčke, raspoloženi za igru u napadu bili su Angelos Vlahopulos sa tri, odnosno Konstantinos Genidiunas i Dimitrios Skumpakis sa po dva gola.

U polufinalu koje je na programu 24. januara snage će odmeriti Crna Gora i Mađarska, odnosno Španija i Hrvatska. Pored borbi za medalju na talonu je i jedna olimpijska viza, a za nju će se boriti Crna Gora, Mađarska i Hrvatska, jer je Španija, zajedno sa Srbijom i Italijom već obezbedila mesto na Olimpijskim igrama u Japanu.

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta, igraće Srbija i Grčka, odnosno Rusija i Italija.