Šok za Hrvate – Crna Gora od 4:8 do bronze!

Vesti vaterpolo 26. jan. 202018:36 > 18:39
Podeli:
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Hrvatsku sa 10:9, iako su na poluvremenu gubili sa 8:4, osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Golove za Crnu Goru postigli su: Aleksandar Ivović pet, Dragan Drašković dva, Draško Brguljan, Vladan Spaić i Stefan Pješivac po jedan. Strelci za Hrvatsku bili su: Loren Fatović, Maro Joković i Josip Vrlić po dva, Luka Lončar, Luka Bukić i Ante Vukićević po jedan.

Hrvatska je mnogo bolje otvorila meč. Jedini koji je uspeo da nađe ključ za sjajnu odbranu popularnih „barakuda“ bio je Aleksandar Ivović. S druge strane, dva puta je posle opravdano dosuđenih peteraca pogađao Maro Joković, jednom je strelac bio i Ante Vukićević za 3:1.
Crna Gora je preko Dragana Draškovića smanjila sa 2:3, ali je zatim propustila dva igrača više, dva puta je pogodila okvir gola, a Hrvatska to znala da kazni i pobegne na 6:2, u režiji Josipa Vrlića, Luke Bukića i Luke Lončara. Do kraja prvog poluvremena, precizni su bili Aleksandar Ivović sa jedne i Loren Fatović sa druge strane, pa je bilo jasno da Crnoj Gori treba novo čudo kako bi stigla do bronzane medalje.

Podsećanja radi, u prvoj fazi, Crna Gora je gubila od Hrvatske sa 5:10, stigla do 10:10, imala napad za vođstvo, dve prilike za izjednačenje, ali je slavila Hrvatska sa 11:10. Malo je bilo onih koji su verovali da tako nešto može da se ponovi, ali… Ali, Crna Gora je golovima Dragana Draškovića, Aleksandra Ivovića i Draška Brguljana uz sjajnu odbranu smanjila na 7:8. Imala je dva napada za izjednačenje pre nego što je Loren Fatović pogodio za 9:7. Već u sledećem napadu neizvesnost u meč je vratio Stefan Pješivac.

Usledio je rat nereva, Crna Gora je porpustila dva napada za izjednačenje, od čega jedan sa igračem više. Hrvatska je takođe propustili priliku da duplira prednost sa igračem više. Vreme je isticalo, do kraja je ostalo još dva minuta.

Na nešto više od 60 sekundi pre kraja, Vladan Spaić je uspeo da realizuje napad sa igračem više i sve je krenulo iz početka – 9:9. Usledio je prekraš u napadu Hrvatske, a zatim projektil Ivovića za 10:9.

Hrvatska je imala napad sa igračem više, Dejan Lazović je odbranio udarac Mara Jokovića i veliko slavlje Crne Gore je moglo da počne.