Lazović za SK: Izborićemo plasman na Olimpijske igre

Vesti vaterpolo 19. feb. 202015:18 > 15:21
Podeli:
VPK Budva

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, obezbedili su mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, mesto u četvrtfinalu Svetske lige.

S obzirom da je u pitanju kolektivni sport nezahvalno je izdavajati pojedince, ali svi koji prate vaterpolo znaju kakva je uloga golmana i koliko dobar čuvar mreže može da doprinese uspesima ekipe. Na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta jedan od junaka je bio Dejan Lazović koji je u svakom meču bio na izuzetno visokom, slobodno se može reći vrhunskom nivou.

Fenomenalni golman se odmah po završetku Evropskog prvenstva okrenuo obavezama koje slede. Sa Budvom nastoji da obezbedi opstanak u elitnom regionalnom društvu, a sa reprezentacijom je u Ovijedu stigao do pobede protiv Španije. Na pitanje, da li će Crna Gora igrati na Olimpijskim igrama, Lazović je odgovorio kao iz topa:

Sigurno ćemo obezbediti mesto na Olimpijskim igrama u Japanu. Svi smo svesni da nas očekuje jako zahtevan i težak turnir. Jasno nam je da svaki meč nosi prefiks biti ili ne biti, da neće biti ni malo lako stići do medalje, koja donosi olimpijsku vizu. Međutim, na Evropskom prvenstvu smo pokazali od kakvog smo materijala satkani, pokazali smo da umemo da se borimo sa rivalima i pritiskom istovremeno, pa samim tim verujem da ćemo u Roterdamu čekirati vizu za Tokio„, naglasio je Dejan Lazović za Sport Klub i nastavio:

Svi smo ostali u takmičarskom ritmu jer vremena za odmor nismo ni imali. Nadam se da će do Roterdama sve biti u redu kada su povređeni igrači u pitanju, a sve u državnom timu može da raduje činjenica da smo u Ovijedu pobedili Španiju sa pet novih igrača u odnosu na ekipu koja je osvojila bronzu u Budimpešti. Pre Roterdama, očekuje nas duel sa Hrvatskom u četvrtfinalu Svetske lige, a nadam se da ćemo uz podršku navijača, stići do pobede i plasmana na finalni turnir, čime bi napravili jako lepu uvertiru za izuzetno bitan turnir u Holandiji, turnir na kojem ćemo konačno ostvariti san, a to je plasman na Olimpijske igre. Siguran sam u to„.

U međuvremenu, Dejan Lazović će sa saigračima iz Budve nastojati da obezbedi opstanak u elitnom regionalnom društvu. Na dva kola pre kraja, Šabac je sa 13 bodova bezbedan, a veliku borbu će voditi Primorac i Budva koji su prikupili po devet, Partizan sa osam i Mornar sa pet bodova. U narednom kolu, snage će odmeriti Budva i Primorac, odnosno Mornar i Partizan.

Ostali rezultati nas ne zanimaju. Ne gledamo u tuđe dvorište jer sudbinu držimo u svojim rukama i to je dobro. Već smo imali jedan meč koji je nosio prefiks biti ili ne biti. U tom duelu, pred našim navijačima, uspeli smo da pobedimo Partizan. Sada nas očekuje novi duel sa istim prefiksom. Primorac ima dobru i kvalitetnu ekipu, ali verujem u sebe i saigrače, verujem da ćemo uspeti da stignemo do zlata vredne pobede i ostvaranje cilja sa početka sezone, a to je opstanak u regonalnom društvu“, zaključio je Lazović.

Utakmica između Budve i Primorca igra se 22. februara, a istog dana snage će odmeriti Mornar i Partizan u Splitu.

Reprezentativne obaveze Dejana Lazovića i saigrače očekuju 17. marta kada je na programu duel sa Hrvatskom, najverovatnije u Budvi, a zatim 22. marta u Roterdamu počinje kvalifikacioni turnir na kojem će Crna Gora u konkurenciji 12 selekcija nastojati da obezbedi jedno od tri mesta koja vode u Japan.