Partizan u teškoj situaciji, Budva obezbedila opstanak

Vesti vaterpolo 22. feb. 202021:08 > 21:10
Podeli:
sport klub

Okršaji Budve i Primorca, odnosno Mornara i Partizana u Splitu privukli su veliku pažnju ljubitelja vaterpola jer je na talonu bio opstanak u elitnom regionalnom društvu.

Mornar je posle neizvesne završnice slavio protiv Partizana sa 11:8, dok je Budva pobedom nad Primorcem, obezbedila opstanak u elitnom društvu. Mornar, Primorac i Partizan će voditi veliku borbu do kraja.

Vaterpolosti Partizana su poraženi u Splitu sa 11:8 posle velike borbe. „Crno-belima“ je i bod bio od ogromnog značaja, ali nisu imali dovoljno snage i koncentracije u samoj završnici meča. Naime, sredinom treće deonice Mornar je vodio sa 7:6, zatim je na semaforu pisalo 9:8 sredinom poslednjeg kvartala, ali do kraja meča Partizan nije postigao ni jedan gol, što je Mornar znao da kazni.

Najefikasniji u sastavu Mornara bili su Karlo Kreković sa tri, Slavko Ćalić, Duje Buzdovčić i Marin Ban sa po dva gola. Kod Partizana, Lazar Vićković i Andrej Barač su postigli po dva, a Aleksa Nešić, Petar Smiljević, Mihajlo Andrin i Arsenije Mitrović po jedan gol.

Budva je u crnogorskom derbiju pobedili Primorac iz Kotora sa 8:5, pa je osigurala mesto u elitnom društvu i za narednu sezonu. Budvani su pitanje pobednika rešili u drugoj deonici koji su dobili sa 4:1, vodili su sa 4:2 na poluvremenu, zatim su sredinom poslednje deonice pobegli na 8:3 što je bilo dovoljno da meč mirno privedu kraju.

Golove za Budvu postili su: Savo Ćetković, Petar Ćetković i Branko Franeta po dva, Marko Vukmirović i Nikola Milardović po jedan. Kod Kotorana, Aljoša Mašić je postigao dva, Vuk Drašković, Danilo Adžić i Marko Milić po jedan.

Do kraja su ostala još dva kola. U narednom igraju Mornar i Primorac, odnosno Šabac i Budva. Slobodan je Partizan. U poslednjem kolu igraju Primorac i Partizan, odnosno Mornar i Šabac. Slobodna je Budva.

Iz elitnog društva direktno ispada poslednjeplasirana ekipa, dok će pretposlednje igrati baraž mečeve sa drugoplasiranim timom iz A2 divizije.

Tabela: Šabac 13, Budva 12, Primorac 9, Partizan 8, Mornar 8.