Slavlje Budvana, Partizan mora da pobedi Primorac

Vesti vaterpolo 29. feb 202022:03 > 22:04
Podeli:
sport klub

Kompletirana je Mini liga za titulu, a ostalo je da se odigra još jedno kolo u Mini ligi za opstanak u regionalnoj vaterpolo ligi. Na finalnom turniru snage će odmeriti Mladost iz Zagreba i Jadran iz Herceg Novog, Jug i Jadran iz Splita.

Plasman na finalni turnir su odavno obezbedili Jug, Mladost koja brani titulu, Jadran iz Herceg Novog i Jadran iz Splita, pa je poslednje kolo bilo lišeno rezultatskog značaja.

Mladost je u Zagrebu pobedila Jadran sa 12:11. Domaćin je do pobede stigao lakše nego što to krajnji rezultat pokazuje jer je sredinom treće deonice vodio sa 12:7. Novljani su do kraja uspeli da stignu do minimalnog poraza. Najefikasniji u sastavu Mladosti bili su Luka Bukić sa četiri i Miloš Ćuk sa dva gola. Kod Novljana koji su poslednju deonicu dobili sa 4:0, bolji od ostalih bili su Vlado Popadić, Kanstantin Averka i Uroš Vučurović sa po tri gola.

Jadran iz Splita je na svom bazenu pobedio Jug sa 9:7. Ivan Krapić i Marin Delić su postigli po dva gola za ekipu iz Splita, dok su kod Juga, bolji od ostalih bili Marko Macan, Loren Fatović i Aleksandros Papanastasiju sa po dva gola.

Mini liga za titulu: Jadran Split – Jug 9:7, Mladost – Jadran Herceg Novi 12:11. U ovom kolu slobodna je Crvena zvezda.
Tabela: Jug 36, Mladost 33, Jadran Herceg Novi 27, Jadran Split 24, Crvena zvezda 10.

Što se borbe za opstanak tiče situacija je mnogo komplikovanija, a sve će biti poznato tek posle poslednjeg kola u kome će snage odmeriti Mornar i Šabac, Primorac i Partizan.

Ono što je izvesno, Šabac i Budva će sigurno igrati u elitnom regionalnom društvu i naredne sezone, a tek posle okršaja u poslednjem kolu biće poznata sudbina Primorca, Partizana i Mornara.

Budva je kao gost pobedila Šabac sa 8:6. Prevagu na tasu Budvana doneli su Nikola Milordović sa tri i Branko Franeta sa dva gola. Kod Šapca, raspoložen za igru u napadu bio je Đorđe Vučinić sa tri gola. Budva je ovom pobedom osigurala opstanak.

Mornar i Primorac u Splitu su odigrali nerešeno 9:9. Goran Solje je postigao tri, Josip Jerković dva gola za Mornar. Kod Kotorana, Miroslav Perković i Marko Milić su postigli po dva gola.

Mini liga za opstanak: Šabac – Budva 6:8, Mornar – Primorac 9:9. U ovom kolu slobodan je Partizan.
Tabela: Budva 15, Šabac 13, Primorac 10, Mornar 9, Partizan 8.

U poslednjem kolu vaterpoliste Partizana samo pobeda protiv Primorca u Budvi ostavlja u igri za opstanak u elitnom društvu. Podsećanja radi, poslednjeplasirana ekipa će se direktno preseliti u niži rang, dok će pretposlednja igrati baraž mečeve sa drugoplasiranim timom iz A2 divizije.