Šćepanović za SK: Da je sreće…

Vesti vaterpolo 21. mar. 202020:13 > 20:16
Podeli:
Ryan Pierse, Getty Images Sport

Vaterpolisti Crne Gore spremni su za prvi meč na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu, glasio bi lid da je situacija normalna, ali nije.

Kvalifikacioni turnir koji je trebalo da počne 22. marta je odložen i zakazan za 31. maj, a svi se nadaju da će tada i početi jer bi to značilo da se život vratio u normalne tokove, da je koronavirus zaustavljen.

Jedan od najboljih golmana Evrope, Miloš Šćepanović, koji brani boje Marseja, koji je prošle sezone osvojio LEN Evrokup i rastužio Novljane, nedavno je kao član stručnog štaba Crne Gore osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Trenutno je sa porodicom u Marseju, poštuje pravila nadležnih institucija, sa porodicom je u izolacija.

Da je sreće sada bi pričali o turniru u Roterdamu, o rivalima, o plasmanu na Olimpijske igre. Na žalost, trenutno svi zajedno imamo drugi problem, a ostaje nam da poštujemo pravila i da se na taj način borimo da se život vrati u normalu i da zaista dočekamo kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre“, naglasio je Miloš Ščepanović za Sport Klub i nastavio:

Situacija u Marseju je još uvek pod kontrolom. Otvorene su prodavnice i apoteke, rekreacija je dozvoljena uz odgovarajuću dozvolu, ali naravno ne u grupama. Međutim, rekreacija od sat vremena, ili nešto više, kada su vaterpolisti u pitanju ne znači toliko mnogo kada je forma u pitanju, jer svi koji prate vaterpolo znaju da je intenzitet treninga daleko jači i da traje više od pet časova dnevno, ali šta je, tu je. Moramo da se prilagodimo novonastaloj situaciji“.

Miloš Šćepanović je u Marseju sa porodicom, a sportisti, kao sportisti, uvek su bili poznati po visokom stepenu somosvesti, disciplini i odgovornosti, iako imaju imunosistem koji bi mogao da dobije bitku sa koronavirusom.

Poštujemo pravila koja su propisana. Objektivno, u ovom trenutku sport je u drugom planu, ali svi koji se bave sportom moraju da pronađu neko alternativno rešenje da održe nivo fizičke spreme. Neophodno je poštovati mere koje su propisale nadležne institucije. Svako ima pravo na svoje viđenje situacije, ali niko nema pravo da ugrožava bezbednost drugih ljudi. Svako od nas ima nekog starijeg člana porodice ili prijatelja i zbog toga, ostanite kod kuće, pomozite medicinskim radnicima da dobiju bitku koju vode širom planete”, poručio je Miloš Šćepanović.

Ljubiteljima sporta, ostaje da se nadaju da će 31. maja početi kvalifikacioni turnir u Roterdamu, da će ponovo na tapetu biti priča o kvalitetu rivala, ciljevima, ambicijama, plasmanu na Olimpijske igre, a da će problemi sa koronavirusom polako padati u zaborav.