Radović za SK: Brinite o roditeljima, bakama, dekama…

Vesti vaterpolo 23. mar. 202013:13 > 13:16
Podeli:
VK Jadran

Vaterpolosti Crne Gore i dalje su u izolaciji posle povratka sa pripremnog turnira u Hamburgu. U istoj situaciji se nalaze i svi ostali sportisti, poštuju mere Instituta za javno zdravlje, nastoje da pomognu u suzbijanju koronavirusa.

Iluzorno je trošiti reči koliko momcima i devojkama koji su navikli na treninge od pet časova dnevno, na utakmice i putavanja, teško pada sedenje kod kuće. Međutim, ako takvi momci i devojke, čiji je imunosistem moćan, sede kod kuće i na taj način pomažu medicinskim radnicima i štite svoje najbliže, a imaju imunosistem koji može da pobedi virus, kristalno je jasno da njihov primer moraju da prate i svi ostali građani.

Ako ne zbog sebe, ako se lično ne plaše virusa, a onda zbog okruženja, zbog svojih najdražih.

Da je sve pod kontrolom sada bi pričali o meču protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svetske lige koji je ostao iza nas, a borili bi se za plasman na Olimpijske igre u Japanu. Nastojali bi da snove pretvorimo u javu. Kao što je poznato meč sa Hrvatskom je otkazan, turnir u Roterdamu pomeren za 31. maj, a mi smo posle pripremnog turnira i testiranja u izolaciji od dve nedelje“, rekao je za Sport Klub reprezentativac Crne Gore i golgeter Jadrana iz Herceg Novog Đuro Radović i nastavio:

Izolacija je jedini način da zaustavimo širenje koronavirusa. Zato apelujem na sve građane da ostanu kod kuće, da pomognemo medicinskim radnicima, da kroz globalnu zdravstvenu pošast prođemo sa što manjim posledicama. Istovremeno, sada je prilika da pokažemo visok stepen odgovornosti prema našim roditeljima, prema našim bakama i dekama jer su oni naujogroženiji. Sada je najvažnije da budemo jedinstveni, da svi pokažemo disciplinu, a uskoro ćemo ponovo pričati o velikim takmičenjima, velikim utakmicama, borbi za Olimpijske igre. Sada nije vreme za to“.

Turnir u Roterdamu je pomeren za 31. maj, a ljubitelji sporta i vaterpola širom planete se nadaju da će biti i odigran u novom terminu jer bi to značilo da se život vratio u normalne tokove.