Lazović za SK: Svi moramo da "spustimo roletnu"

Vesti vaterpolo 2. apr. 202021:53 > 21:56
Podeli:
VPK Budva

Dejan Lazović je imao mnogo, baš mnogo razloga za zadovoljstvo pre nego što je koronavirus paralizovao gotovo sve životne tokove. Vaterpolisti Crne Gore osvojili su bronzanu medalju na šampionatu Evrope, a Budva opstanak u elitnom regionalnom društvu.

U trenutku, kada su se izabranici Vladimira Gojkovića spremali da na turniru u Roterdamu obezbede olimpijsku vizu, dok su bili na turniru u Hamburgu koji su osvojili, sve je stopirano, a popularne „ajkule“ su odmah posle povratka iz Nemačke, završili u obaveznoj izolaciji od dve, koja je produžena na četiri nedelje.

Kvalifikacioni turnir bi trebalo da se odigra 31. maja, ali je gotovo izvesno da će biti pomeren za neki drugi termin. Dejan Lazović koji je na šampionatu Evrope branio maestralno, koji je na putu ka bronzanoj medalji često znao da, kako se to popularno kaže, spusti roletnu, somosvesno i odgovorno apeluje na građane da je u ovom trenutku najvažnije da ostanu kod kuće.

Povezano

Sve je trenutno u drugom planu jer se borimo protiv izuzetno opasnog protivnika koji nemilosrdno i bez biranja odnosi ljudske živote. Da bi se život vratio u normalne tokove, da se bi se ponovo radovali uspesima i medaljama, sada je neophodno da ostanemo kod kuće, da poštujemo propisane mere, da pomognemo u borbi protiv virusa, te da iz situacije koja je zabrinula kompletnu plenetu izađemo sa što je moguće manje posledica“, naglasio je za Sport Klub Dejan Lazović i nastavio:

Naravno da sam zadovoljan što smo osvojili bronzanu medalju na šampionatu Evrope i što sam sa Budvom obezbedio opstanak u elitnom regionalnom društvu. Bili smo maksimalno fokusirani na duel sa Hrvatskom u četvrtfinalu Svetske lige i za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, na kojem smo želeli da oplemenimo medalju iz Budimpešte, ostvarenjem primarnog cilja, a to je plasman na Olimpijske igre. Sada u ovom momentu je do odloženo, ali ako budemo disciplinovani, pametni i strpljivi, uskoro ćemo ponovo pričati o veterpolo utakmicima, velikim takmičenja, a uveren sam da ćemo se posle bronzane medalje, radovati i plasmanu u Japan.“

Ono što već sada raduje ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori je činjenica da je u protekle četiri godine formirana izuzetno mlada i talentovana generacija koja je kadra da izbori plasman na Olimpijske igre u Japanu, da bude konkurenta na svim velikim takmičenjima koja slede, zaključno sa Igrama u Parizu.

Foto: VPSCG

Sve ste lepo naveli, samo imam jedan dodatak. Prvo moramo da ostvarimo primarni cilj koji je zacrtan pre četiri godine, posle Igara u Brazilu, a to je plasman na Olimpijske igre u Japanu. Medalje koje su osvojene u Svetskoj ligi, Mediteranskim igrama i Evropskom prvenstvu, uz odlične partije i rezultate mlađih selekcija, imaće težinu ako stignemo do Tokija. Verujem da ćemo uspeti u tome, a sada nam ostaje da se borimo sa virusom, da stignemo do mnogo važnije pobede, a zatim se pripremimo, podignemo stepen forme i borbene gotovosti, hrabro i odgovorno potvrdimo da nam je mesto na Igrama“, naglasio je Lazović i nastavio:

Kada vaterpolo golman dobro odradi svoj posao, često se kaže da je spustio roletnu, sada je vreme da svi zajedno spustimo roletnu koronavirusu. Ostanite kod kuće!