Šćepanović preuzeo Marsej: Spreman sam za izazov

Vesti vaterpolo 21. maj. 202014:52 > 14:55
Podeli:
Getty images/Ryan Pierse

Miloš Šćepanović, jedan od najboljih vaterpolo golmana planete, u protekle dve godine krenuo je u nove izazove. Došlo je vreme da se istakne i u novoj ulozi, prvog trenera francuskog Marseja.

Podsećanja radi, Marsej je u trenutku prekida sezone bio učesnik Lige šampiona, a prošle sezone je pre svega zahvaljući fenomenalnim odbranama Miloša Šćepanovića, stigao do trofeja u LEN Evrokupu, posle neizvesnog dvomeča sa Jadranom iz Herceg Novog.

Šćepanović je tada bio srećan, ali je priznao da je u isto vreme osećao i tugu, jer je slavio protiv kluba u kojem je ponikao i za koji ga vežu najlepše uspomene.

U međuvremenu, Miloš je uporedo sa igračkom karijerom, pekao trenerski zanat u mlađim selekcijama Crne Gore, a bio je član stručnog štaba državnog tima koji je na Evropskom prvenstvu u Budimpešti stigao do bronzane medalje i koji je bio spreman da u martu obezbedi mesto na Olimpijskim igrama, čije su kvalifikacije odložene za 2021. godinu. U isto vreme prekinuta je i Liga šampiona.

Par dana kasnije čelnici Marseja, čiji je član odnedavno i Andrija Prlainović (stigao iz mađarskog OSC-a), doneli su odluku da na mesto prvog trenera, umesto Marka Amardeja (povukao se iz privatnih razloga), postave Miloša Šćepanovića.

Na pitanje da li je vreme za čestitke, Šćepanović je odgovorio:

Ako se za kraj igračke karijere može reći da je vreme za čestitke, onda jeste. Novi sam trener Marseja, izuzetno sam ponosan, svestan da preuzimam veliku odgovornost i obavezu, ali spreman sam za novi izazov”, naglasio je Miloš Šćepanović za Sport Klub i dodao da je u velikoj gužvi oko administrativnih poslova koje mora da obavi, pa je postignut dogovor da se razgovor o ciljevima i ambicijama Marseja, kao i o sjajnoj igračkoj karijeri napravi do kraja ove nedelje.

Šćepanović je bio šampion Evrope sa Crnom Gorom 2008. u Malagi, tri puta je morao da se zadovolji četvrtim mestom na Olimpijskim igrama. Osvojio je dve srebrne medalje na šampionatima Evrope, uz srebrno odličje na Svetskom prvenstvu.

U Francuskoj će voditi izuzetno moćan tim, a ambicije će sigurno biti vrhunske u sezoni koja sledi. Pored Andrije Prlainovića, u planu su nova pojačanja, a spominju se Filip Flipović i Andro Bušlje. Uz pojačanja, u Marseju ostaju reprezentativci Crne Gore, Bogdan Đurđić i Uroš Čučković.

Šćepanović će istovremeno ostati u stručnom štabu državnog tima, koji će u februaru naredne godine, nastojati da stavi tačku na realizaciju projekta, čiji je cilj bio stvaranje generacije koja će izboriti plasman na Olimpijske igre u Japanu, a istovremeno biti konkurentna za visok plasman na svim velikim takmičenjima koja slede, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu.