Lazović menja Šćepanovića u Marseju

Vesti vaterpolo 21. maj. 202019:52 > 19:56
Podeli:
VPK Budva

Vaterpolo klub Marsej ostavio je iza sebe buran dan, a u centru pažnje su bili momci iz Crne Gore, Miloš Šćepanović i Dejan Lazović.

Prvo je stigla vest da je Miloš Šćepanović jedan od najboljih golmana planete završio karijeru i da je prihvatio ponudu da bude prvi trener Marseja, kluba u koji je nedavno iz Mađarske, stigao jedan od najboljih igrača planete, Andrija Prlainović, a boje kluba brane reprezentativci Crne Gore, Uroš Čučković i Bogdan Đurđić.

U međuvremenu, broj Crnogoraca u sastavu Marseja je uvećan, jer će Miloša Šćepanovića na golu zameniti Dejan Lazović. Član državnog tima, koji je na šampionatu Evrope branio maestralno, a u pojedinim mečevima na putu ka bronzanoj medalji ličio na hobotnicu, postigao je dogovor sa timom iz Francuske, a potpisivanje ugovora je formanalnost koja će biti obavljena u narednom periodu.

Dejan Lazović je prošle sezone branio boje Budve sa kojom je uspeo da izbori opstanak u elitnom regionalnom društvu, što je bio i primarni cilj Budvana.
Istovremeno, vaterpolo portal širom Evrope su objavili da bi Marsej uskoro mogao da angažuje Filipa Filipovića i Andru Bušljea, ali ove vesti nisu tačne. Reprezentativac Srbije i Hrvatske, bar za sada neće zadužiti opremu šampiona Francuske i kluba koji ima nameru da se još jače pozicionira na evropskoj vaterpolo mapi.

Podsećanja radi, Marsej je prošle sezone osvojio LEN Evrokupu, posle trijumfa nad Jadranom iz Herceg Novog u krajnje neizvesnom dvomeču, a u sezoni koju je prekinuo koronavirus bio je učesnik Lige šampiona, a biće i naredne sezone učesnik elitnog takmičenja.