Dilema: Nastavak sezone ili vaterpolo spektakli?

Vesti vaterpolo 29. maj. 202013:35 > 13:36
Podeli:
Al Bello/Getty Images

Vaterpolo savez Crne Gore će početkom juna doneti odluku da li će se organizovati nastavak šampionata, ili će kao konačan biti prihvaćen plasman u rezultati iz Regionalne lige.

U slučaju da se prihvate rezultati iz Regionalne lige, Jadran bi bio šampion, Budva na koti dva, Primorac bi bio treći, a Kataro četvrti. U slučaju da se donese odluka da se šampionat nastavi, u skladu sa propozicijama igrao bi se plej-of.

Krenulo bi se od polufinalnih serija na dve pobede, a zatim i finalne serije, koja bi se igrala na tri dobijena meča.

Sve utakmice bi se igrale u zatvorenim bazenima, a odmah treba uzeti u obzir da su timovi daleko od takmičarske forme, te da su mnogi ugovori istekli, ne treba zanemariti ni troškove organizacije nastavka takmičenja…

S druge strane, na adresu Vaterpolo saveza Crne Gore je stigla inicijativa koja zaista zvuči odlično. Inicijativa glasi, da se umesto nastavka šampionata organiziju četiri turnira koja bi bili istinski vaterpolo spektakli jer bi ekipe učesnice bile pojačane sa reprezentativcima Crne Gore koji su na okupu i treniraju u Herceg Novom.

Pored toga, pomenuti turniri bi bili organizovani u četiri grada (Herceg Novi, Kotor, Budva, Podgorica), igralo bi se uglavnom na otvorenim bazenima, a iluzorno je trošiti reči koliko bi organizacija ovakvih mečeva, na kojima bi ljubitelji sporta na delu mogli da vide momke koji su nedavno osvojili bronzanu medalju na šampionatu Evrope i koji se spremaju za najvažnije iskušenje, a to je borba za mesto na Olimpijskim igrama. Kvalifikacioni turnir u Roterdamu je pomeren sa februar naredne godine.

Istovremeno, u bazenu bi bili i mladi momci koji ozbiljno kucaju na vrata seniorskog državnog tima, koji su ostvarili velike uspehe u mlađim selekcijama i na kojima se bazira nastavak realizacije projekta, a to je stvaranje generacije koja će izboriti mesto na Olimpijskim igrama u Japanu, a zatim biti konkurentna za visok plasman na svim velikim takmičenjima koja slede, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu.

Vaterpolo savez Crne Gore će odluku doneti početkom juna, mnogo toga će zavisiti i od stavova klubova, ali je izvesno da bi ljubitelji vaterpola voleli da gledaju pomenute turnire, koji bi zaista bili spektakularni, ujedno bi bili i turistička atrakcija u situaciji kada je borba za spas turističke sezone, slobodno se to može reći, prioritet.