Vraća se vaterpolo: Crna Gora – Hrvatska u Dubrovniku

Vesti vaterpolo 9. jun. 202017:00 > 17:01
Podeli:
sport klub

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigraće prvi meč posle velike pauze zbog koronavirusa u subotu 13. juna protiv Hrvatske u Dubrovniku.

Potrebne dozvole za ulazak u Hrvatsku su dobijene, a bile su potrebne, jer je crnogorskim državljanima još uvek zabranjen ulazak u Hrvatsku. Podsećanja radi, u trenutku kada su stala gotovo sva takmičenja širom planete, Crna Gora je trebala da ugosti Hrvatsku u četvrtfinalu Svetske lige, a da taj duel ujedno bude i poslednja provera pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Sada je sve pomereno za narednu godinu, ali nema nikakve dileme da će duel selekcija koje su se na prošlom Evropskom prvenstvu borile za bronzanu medalju, koju je osvojila Crna Gora, privući veliku pažnju ljubitelja vaterpola.

Podsećanja radi, reprezentacija Crne Gore je počela sa treninzima odmah kada je stiglo zeleno svetlo od strane nadležnih institucija. Baza je u Herceg Novom, a pored utakmice sa Hrvatskom koja je na programu u subotu, u planu su revijalni turniri u Crnoj Gori, učešća na turnirima u Italiji i Šibeniku.

Naravno, cilj je da se leto iskoristi na najbolji mogući način, kako bi reprezentacija Crne Gore spremno dočekala kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji je na programu u februaru naredne godine. Treba napomenuti da će se 12 selekcija boriti za tri mesta koja vode u Tokio, a da Hrvatska i Crna Gora, uz Grčku, slove za glavne favorite kada su olimpijske vize u pitanju.