Gojković saopštio spisak za Hrvatsku

Podeli:
VPCG

Posle tri meseca pauze izazvane pandemijom koronavirusa, vaterpolisti Crne Gore odigraće zvaničan meč.

Nakon 11. marta i duela sa Nemačkom, popularne „ajkule“ će u subotu u Dubrovniku odigrati prijateljski duel sa selekcijom Hrvatske.

Podsećanja radi, Crna Gora je u borbi za bronzanu medalju na šampionatu Evrope pobedila Hrvatsku, a u martu je trebalo da ugosti Hrvatsku u četvrtfinalu Svetske lige, ali…

Zbog pandemije, odložena je pomenuta utakmica kao i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se u februaru naredne godine igrati u Roterdamu. U trenutku kada je stiglo zeleno svetlo za ekipne sportove, vaterpolosti Crne Gore su odmah počeli sa radom. Baza je u Herceg Novom, a s obzirom da se zdrvastvena situacija popravlja iz dana u dan, kako u regionu, tako i u Evropi, stvorili su se uslovi za odigravanje utakmica.

Duel sa Hrvatskom koji je na programu u subotu sa početkom u 19 časova je samo jedan u nizu. Bar se tako nadaju ljubitelji vaterpola i sporta.

Na spisku za meč sa Hrvatskom su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Dušan Banićević, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović, Miroslav Perković, Nikola Moskov, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić i Slaven Kandić.

„Posle rada koji je trajao mesec dana, a u startu smo mislili da ćemo kompletno leto samo trenirati, imaćemo prijateljski meč sa Hrvatskom. Svakog dana nam se otvaraju neke nove mogućnosti. Utakmica sa Hrvatskom je nama izuzetno važna u ovom momentu. Kroz taj meč dobićemo sliku u kakvom smo stanju. Bila je velika pauza, još nismo sklopili sve kockice i sigurno je da će utakmica biti specifična. Poslužiće kao dobra analiza za dalji rad. Imamo problema sa povredama. Dragan Drašković ima ozbiljan problem sa leđima, a oporavak će trajati tri sedmice. Ukropini se vratio problem sa ramenom, Đurđić i Čučković su u Francuskoj, pa oni nisu u opticaju za ovaj meč „, poručio je Gojković.

Pored utakmice sa Hrvatskom, vaterpolo reprezentacije Crne Gore, ukoliko se stvore uslovi za to, planira odigravanje revijalnih turnira u Crnoj Gori, kao i učešće na turnirima u Italiji i Šibeniku.