"Partizan klinički mrtav, sramota što nismo reagovali"

Podeli:
REUTERS/Laszlo Balogh

Nekadašnji vaterpolista Partizana Slobodan Soro kaže da loša situacija u tom klubu traje godinama i da su crno-beli klinički mrtvi.

Proslavljeni golman jedan je od potpisnika pisma u kojem se traži hitno rešenjavanje problema u najtrofejnijem srpskom klubu.

Povezano

Cela situacija traje godinama, svedoci smo da je svakog dana sve gore i da su uslovi nenormalni. Najčuvenija vaterpolo škola na svetu doživljava najteže dana, tu je tek 70 dečaka, što je smešno. Ja sam na Banjicu došao 1997. godine, bilo je po 300, 400, 500 dece, današnja brojka je sramotna za klub takvog renomena”, rekao je Soro gostujući u „Probudi se“, jutarnjem programu TV Nova S.

Sudećii po njegovim rečima, do reakcije i ukazivanja na probleme moralo je da dođe znatno ranije.

Sramota je i sve nas koji smo gledali to sa strane i nismo ranije reagovali. Pokrenuli smo inicijativu, svi želimo da se nađe rešenje, da će klub biti bar pola onoga što je bio. Dug je proces, problema je mnogo… Čak sam i ja jedan od igrača kome se duguje, ali to nije moj motiv. Motiv je taj da svi mi koji smo prošli kroz Partizan znamo šta je Partizan i šta znači za srpski vaterpolo„.

Za kraj, Soro je poručio i da je ključno da na čelo kluba dođu novi ljudi:

Postoje ljudi, postoje imena, ne bih to sada iznosio, sve će se desiti u momentu kada to bude potrebno. Ja sebe još ne vidim tu pošto sam aktivan igrač. Naš motiv je da se priča pokrene, da dođu novi ljudi, da klub krene da izranja sa dna bazena. Partizan je klinički mrtav, neophodan je novi impuls„.

Podsetimo, posle smene uprave na čelu sa Aleksandrom Šoštarom i Zoranom Avramovićem, Partizan vode Tatjana Rakas i Mirko Bradajić.

Sednica kluba zakazana je za 13. jul.