Počinje F4, Spaić poručuje: Nadamo se trofeju

Vesti vaterpolo 13. jul. 202022:20 > 22:25
Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog spremni su za finalni turnir Regionalne lige i odlučni u nameri da se do poslednjeg atoma snage bore za mesto u finalu, za trofej.

Svi neophodno uslovi za završnicu Regionalne lige su ispunjeni. Sve ekipe su odradile neophodna testiranja, rezultati su negativni, a igrači pozitivni da se bore za trofej. U polufinalu, snage će odmeriti domaćin Jug iz Dubrovnika i Jadran iz Splita, odnosno Mladost iz Zagreba koja brani trofej i Jadran iz Herceg Novog.

Izabranici Petra Radanovića u kompletnom sastavu kreću put Dubrovnika, a polufinalni duel sa ekipom Mladost je zakazan sa 19 časova. Jug i Jadran iz Splita igraju sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

Podsećanja radi, u prethodnih mesec dana Vladan Spaić, Vlado Popadić i Petar Mijušković su pronašli inostrane angažmane u Francuskoj, dok će hrvatski internacionalac Marino Čagalj braniti boje Špandaua. Međutim, svi se bez razmišljanja odlučili da igraju na finalnom turniru, a u subotu se timu priključio i Kanstantin Averka.

Mladost je favorit u polufinalnom duelu sa Novljanima, isto kao što je Jug favorit uoči duela sa Jadranom iz Splita, ali čar sporta je upravo u tome što favoriti na papiru nemoraju uvek da pobede, naprotiv.

Sa mnogo samopouzdanja, pozitivne energije i odlučnosti krećemo put Dubrovnika. Slažem se da su Mladost iz Zagreba i domaćin Jug favoriti kada je reč o osvajanju titule, ali ljudski i sportski je nadati se da možemo da napravimo podvig i umešamo se u borbu za regionalni tron. Tokom sezone koju je prekinuo koronavirus, pokazali smo da smo kadri da se borimo ravnopravno sa najboljim ekipama Evrope, bili smo na pragu plasmana na finalni turnir Lige šampiona. Sada, bez pritiska, ali odlučni u nameri da odigramo najbolje što možemo čekamo duel sa ekipom Mladosti. Momci iz Zagreba, koji brane tron su favoriti na papiru, ali papir je jedno, a bazen nešto sasvim drugo“, naglasio je za Sport Klub centar Jadrana i reprezentacije Crne Gore Vladan Spaić koji će karijeru nastaviti u Marseju i nastavio:

„Borićemo se za svaku loptu, za svaki pedalj bazana. Ključ uspeha leži u odbrani. Defanzivne zadatke moramo da odradimo besprekorno, a sa druge strane maksimalno moramo da koristimo sve prilike, posebno sa igračem više u bazenu. Ponavljam još jednom, Mladost jeste favorit, ali na pitanje da li možemo do finala, kao i svi u ekipi smatram i verujem da možemo“. 

Posle prilčno duge pauze ljubitelji vaterpola će imati priliku da uživaju u zaista sjajnim mečevima, a treba podsetiti da utakmice za treće mesto neće biti, nego će odmah posle finalnih duela, tačnije rečeno, dan kasnije, uslediti meč za titulu Regionalne lige.

Novljani veruju i nadaju se da mogu da budu učesnici završne predstave.