Savo Ćetković novi adut Steaue

Vesti vaterpolo 16. jul. 202011:29 > 11:30
Podeli:
VPK Budva

Savo Ćetković, jedan od najperspektivnijih centara planete, momak koji je sa mlađim selekcijama Crne Gore osvojio srebrne medalje na Svetskom i Evropskom prvenstvu, karijeru nastavlja u Steaui iz Bukurešta.

Klub koji je uspeo da se pozicionira na evropskoj vaterpolo mapi, nastoji da postane još konkurentniji najboljim klubovima Evrope, a mladi as je jedan od aduta u periodu koji sledi. Ćetković je već duže vreme na širem spisku državnog tima i bez ikakve dileme je jedan od momaka, od koji se očekuje da nastave realizaciju projekta koji je pokrenut posle Olimpijskih igara u Brazilu.

Podsećanja radi, cilj projekta je bio da se formira generacija mladih igrača koji će izboriti mesto na Olimpijskim igrama u Japanu, a zatim obezbediti kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Kada je vaterpolo reprezentacija u pitanju borba za visok plasman na velikim takmičenjima sa podrazumeva.

„Steaua je definitivno značajan korak napred u mojoj karijeri. Koristim priliku da se zahvalim svim trenerima, saigračima i navijačima matičnog kluba Budva, kao i trenerima i saigračima iz državnog tima, koji su uticali da budem bolji igrač i čovek iz dana u dan. Steaua je mnogo poznatija po fudbalskom klubu, ali radi se o timu koji već godinama igra zapaženu ulogu u Evropi i koja želi još čvršće da se pozicionira na evropskoj vaterpolo mapi. Sa mnogo motiva i entuzijazma odlazim u Bukurešt, odlučan u nameri da nastavim da napredujem iz dana u dan, da opravdam očekivanja čelnika kluba i stručnog štaba, te da dobrim partijama nastavim da se borim za mesto u reprezentaciji Crne Gore“, naglasio je za Sport Klub, Savo Ćetković.