Sandro Sukno je novi trener Primorca

Vesti vaterpolo 28. jul. 202016:53 > 17:00
Podeli:
VK Primorac

Svojevremeno najbolji igrač sveta, nakon uspešne vaterpolo karijere u ekipama Juga, Primorja i Pro Reka, uplovio je u trenerske vode. Samostalnu trenersku karijeru Sandro Sukno započinje u ekipi Primorca iz Kotora.

Stavio sam paraf na ugovor i zvanično postao trener Primorca što mi čini neizmerno srećnim. Na čelu sa predsednikom Mlađanom Janovićem krećemo u ozbiljnu organizaciju jer Primorac zaslužuje da se vrati na stare staze slave, kada je pre desetak godina bio i prvak Evrope.”, rekao je Sandro Sukno posle potpisivanja ugovora i nastavio:

Mislim da je ekipa jako talentovana, ali nažalost nije imala uslove za rad, tako da primarno očekujemo skoro otvaranje bazena, kako bi mogli organizovati komletnu strukturu kluba i krenuti sa ozbiljnim radom. U dogledno vreme očekujemo napredak u svim segmentima, a cilj je naravno da pobeđujemo u periodu koji sledi”.

Još pre par meseci spekulisalo se o tome da bi legendarni Hrvat mogao preuzeti ekipu iz Kotora.

VK Primorac

U dogovoru sa sportskim direktorom Antonijom Petrovićem, procenili smo da je Sandro Sukno pravi izbor. Verujemo da će pored ozbiljnog i predanog rada dodatni stimulans mladoj ekipi u prvom timu biti i to što za trenera imaju vaterpolo legend, što Sukno definitivno jeste”, naglasio je predsednik kluba, Mlađan Janović i nastavio:

Ovim potezom takođe pokazujemo i da smo odlučni u nameri da Primorac vratimo na staze uspeha. Svesni smo da nam predstoji dug put ali i uvereni da upornim radom, sa ovakvim vaterpolo imenima koje vode klub možemo uspeti u realizaciji ciljeva”.