Radović za SK: Liga šampiona od vitalnog značaja

Vesti vaterpolo 31. jul. 202015:55 > 15:56
Podeli:
VK Jadran

Koronavirusje blokirao gotovo sve životne, a samim tim i sportske tokove. Utrenutku kada je stiglo zeleno svetlo od nadležnih institucija dasportisti mogu da počnu sa radom, vaterpolo reprezentacija se odmahokupila u Herceg Novom.

Intenzivno su trenirali seniorska i mlada reprezentacija, a sve je bilo i ostalo podređeno ostvarivanju primarnog cilja, a to je osvajanje jednog od tri mesta koja sa kvalifikacionog turnira u Roterdamu vode na Olimpijske igre.

U međuvremenu, dok su najbolji vaterpolisti Crne Gore odraživali zaista izuzetno naporne i kvalitetne treninge, čelnici Jadrana su vodili borbu da zatvore finansijsku konstrukciju, da stvore uslove da šampion Crne Gore i naredne sezone igra u Ligi šampiona. Svima koji prate vaterpolo i sport uopšte, jasno je da učešće u elitnom takmičenju nije samo interes tima iz Herceg Novog, nego crnogorskog vaterpola u celini.

Neverovatno nas je obradovala vest da su čelnici kluba uspeli da ostvare veliku pobedu. Omogućili su nam i naredne sezone da igramo u elitnom takmičenju, a to je od vitalnog interesa kako za Jadran tako i za vaterpolo u Crnoj Gori. Imamo izuzetno mladu i talentovanu ekipu. Problem će biti nedostatak iskustva, ali ćemo taj problem, kao i u prethodne tri godine nastojati da nadomestimo žestokim radom“, naglasio je za Sport Klub reprezentativac Crne Gore, Đuro Radović i nastavio:

Sistem takmičenja je promenjen. Liga šampiona će brojati 12 klubova. Nije problem da svim rivalima prepustimo ulogu favorita, ali će kao i u prethodne tri sezone morati da nas ubede da su bolji, a to neće biti lako. Podsećam da smo u pomenute tri sezone, dva puta bili na pragu plasmana na finalni turnir, a igrali smo i u finalu LEN Evrokupa. Izuzetno sam srećan i zadovoljan kao i svi u timu što će šampion Crne Gore i naredne sezone igrati u elitnom društvu. Uveren sam da sreću koju osećamo dele svi ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori“.

Đuro Radović je jedan od najboljih izdanaka projekta koji je pokrenut posle Olimpijskih igara u Brazilu, sa ciljem da se formira generacija, kadra da izbori mesto na Igrama u Japanu, kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu.

Pomenuta generacija je u periodu formiranja, osvojila zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Sada se očekuje da na kvalifikacionom turniru u Roterdamu u konkurenciji 12 selekcija, stavi tačku na „i“.

Kompletno leto provodimo u trenažnom procesu. Cilj je da sezonu koja sledi dočekamo maksimalno spremni. Imaćemo obaveze i ambicije u klubovima čije boje branimo, ali svima nam je u glavi realizacija primarnog cilja, a to je osvajanje jednog od tri mesta na turniru u Roterdamu, odnosno plasman na Olimpijske igre u Japanu. Kao i svi u timu, verujem da ćemo uspeti da ostvarimo cilj koji smo zacrtali i ponovo obradujemo sve ljubitelje vaterpola i sporta u Crnoj Gori“, poručio je Đuro Radović.

U međuvremenu, dosta toga je promenjeno u sastavu Jadrana. Tim iz Herceg Novog su napustili Vladan Spaić, Vlado Popadić, Petar Mijušković, Ivano Čagalj, ali je ostala plejada izuzetno talentovanih momaka: Đuro Radović, Petar Tešanović, Marko Petković, Darko Đurović, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Nikola Brkić, Kanstanin Averka, Dušan Banićević, Dimitrije Obradović….