Ćetković promenio smer, stigao u Šabac

Podeli:
VPK Budva

Savo Ćetković, jedan od najperspektivnijih centara planete, nedavno je postigao dogovor da karijeru nastavi u Steaui iz Bukrešta, ali do tog transfera neće doći.

Plan je bio da se bivši igrač Budve sredinom avgusta pojavi na pripremama najboljeg kluba iz Rumunije, koji se već pozicionirao na evropskoj vaterpolo mapi. Međutim, koronavirus koji je poremetio gotovo sve životne tokove, poremetio je i pomenuti transfer. Naime, čelnici kluba su zbog ekonomskih problema doneli odluku da narednu sezonu odigraju bez stranaca u ekipi, pa je samim tim već dogovoren dolazak u Bukurešt, pao u vodu.

Povezano

Ćetković nije dugo čekao na novi angažman. U jednom trenutku postojala je mogućnost da zaduži opremu šampiona Hrvatske ekipe Juga iz Dubrovnika, koja će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, ali je šampion Srbije Šabac bio brži i konkretniji. Dogovor je postignut, pa će jedan od najtalentovanijih centara Evrope sredinom avgusta umesto u Bukurešt doputovati u Šabac, gde će nastaviti karijeru.

Šabac kao šampion Srbije ima pravo da igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u periodu koji sledi biće jasnije da li će Regionalna liga biti nastavljena u formatu kao prethodnih sezona ili će prvo biti odigrani šampionati Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, a zatim biti organizovani turniri regionalnog takmičenja.

U svakom slučaju, Šabac je dobio kapitalno pojačanje u sezoni koja sledi, a ljubitelji vaterpola u Srbiji, sada čekaju odluku kluba da li će kroz kvalifikacije pokušati da stigne do elitnog evropskog takmičenja.

Podsećanja radi deset ekipa je već u Ligi šampiona. U pitanju su Jadran iz Herceg Novog, Ferencvaroš, Olimpijakos, Pro Reko, Barseloneta, Jug, Marsej, Špandau, Dinamo Tbilisi, Hanover, a preostala dva mesta će biti popunjena kroz kvalifikacione turnire.