„LŠ je velika pobeda, nadamo se Regionalnoj ligi“

Podeli:
VK Jadran

Čelnici Vaterpolo kluba Jadran iz Herceg Novog uspeli su da ostvare veliku pobedu, iako sezona još uvek nije počela. Naime, uz borbu do poslednjih atoma snage, Novljani su uspeli da zatvore finansijsku konstrukciju i potvrde učešće u Ligi šampiona.

Podsećanja radi, LEN je pokazao visok stepen tolerancije prema šampionu Crne Gore. Čelnici elitnog takmičenja su produžili rok za izjašnjavanje, kako bi omogućili Jadranu da iz pomenute borbe izađe kao pobednik. Na kraju, u sezoni koja sledi, deset sigurnih učesnika Lige šampiona su Ferencvaroš, Olimpijakos, Pro Reko, Barseloneta, Jug, Marsej, Špandau, Dinamo Tbilisi, Hanover i Jadran iz Herceg Novog. Ostala dva tima će u grupnu fazu stići kroz kvalifikacije.

“Učešće Jadrana u Ligi šampiona je od vitalnog značaja, kako za Jadran, tako za reprezentaciju Crne Gore i vaterpolo kao brend države u celini. Čestitam čelnicima kluba što su u ovim zaista teškim vremenima uspeli da reše problem, omoguće mladom i izuzetno talentovanom timu koji vodim, da i naredne sezone bude deo elitnog društva. Imaćemo daleko najmlađu ekipu u Ligi šampiona, ali isto tako, izuzetno talentovan tim, sa mnogo potencijala. Definitivno, naš najjači adut u duelima sa najboljim timovima Evrope će biti ogromna glad za uspehom koji su momci pokazali u prethodne tri sezone, kada su dva puta bili na pragu plasmana na finalni turnir Lige šampiona, a samo malo sreće i iskustva im je nedostajalo da u dvomeču sa Marsejom stignu do trofeja u LEN Evrokupu”, naglasio je za Sport Klub trener Jadrana Petar Radanović i nastavio:

Sada su misli usmerene ka Regionalnoj ligi. Zbog koronavirusa veliko je pitanje da li će takmičenje biti odigrano u formatu i na način kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Kao i svi ljubitelji vaterpola, klubovi i igrači, nadam sa se da će se stanje stabilizovati, da će Regionalna ligi biti nastavljena kao i do sada, jer je to od izuzetnog značaja za sve klubove u regionu, a samim tim i za reprezentativne selekcije koje su u samom svetskom vrhu”.

Jadran je tokom leta ostao bez Vladana Spaića, Vlade Popadića, Marina Čagalja i Petra Mijuškovića, Novljani nisu mogli da se bore za mesto u Ligi šampiona, a istovremeno i sa ponudama finansijski moćnijih klubova. Navijači Jadrana i ljubitelji vaterpola u sezoni koja sledi mnogo očekuju od plejade izuzetno talentovanih momaka koja je ostala u Herceg Novom: Đuro Radović, Petar Tešanović, Marko Petković, Darko Đurović, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Nikola Brkić, Kanstanin Averka, Dušan Banićević, Dimitrije Obradović….

Ambicije Jadrana se ne menjaju već godinama unazad. Nastojaćemo da odbranimo duplu krunu u Crnoj Gori, da sa mladim timom ostvarimo što više pobede u Ligi šampiona, a ponavljam, iskreno se nadam da ćemo imati priliku da se kroz ligaški deo takmičenja borimo za mesto na finalnom turniru Regionalne lige”, poručio je Radanović.

Podsećanja radi, Jadran je nedavno učestvovao na finalnom turniru Regionalne lige u Dubrovniku gde je u polufinali vodio protiv Mladosti sa 10:7, na kraju poražen sa 14:12. Ekipa iz Zagreba je odbranila tron, jer je u finalu bila bolja od domaćina Juga.