Ajkule ponovo u bazenu, sledi turnir u Šibeniku

Podeli:
sport klub

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nastavila je sa radom. Pripreme će biti usmerene za turnir u Šibeniku krajem avgusta, gde će pored domaćina, učestovati Italija i još jedna reprezentacija, jer su Grčka i Španija odustale zbog problema sa virusom.

“Nastavljamo rad, planiramo put u Šibenik, a pre toga ćemo obaviti testove i nastaviti da se pridržavamo svih mera koje su propisale nadležne institucije. Nismo sigurni da li će Aleksandar Ivović moći da nam se pridruži na turniru u Šibeniku, jer ga čekaju pripreme sa Pro Rekom. Još ne znamo u kome sastavu ćemo igrati, ali to i nije toliko bitno u ovom trenutku, jer imamo dovoljan broj kvalitenih igrača. Radićemo još tri nedelje, završno sa turnirom u Šibeniku i završavamo pripreme”, rekao je selektor Vladimir Gojković i nastavio:

“Leto smo uspeli da iskoristimo maksimalno i pored svih problema. Igrači maksimalno spremni idu u svoje klubove, a verujem da će intenzivan rad i posvećenost uroditi plodom, te da ćemo primarni cilj ove generacije ostvariti. Naravno govorim o kvalifikacionom turniru u Roterdamu i plasmanu na Olimpijske igre u Japanu”.

Podsećanja radi, mlada i seniorska reprezentacija Crne Gore već dva meseca treniraju u Herceg Novom. Popularne “ajkule” su u ovom periodu odigrale prijateljski meč sa Hrvatskom u Dubrovniku, tri kontrolna meča sa ekipom Juga iz Dubrovnika i jedan međusobni duel.

Kvalifikacija za Olimpijske igre su na programu u februaru naredne godine u Roterdamu. Mesto na Igrama u Tokiju obezbediće tri prvoplasirane selekcije u konkurenciji 12 reprezentacija. Kao glavni favoriti slove Hrvatska, Crna Gora i Grčka.