Dominacija vaterpolista Jadrana u Crnoj Gori

Vesti vaterpolo 18. avg. 202017:40 > 17:41
Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana već nekoliko godina dominiraju u Crnoj Gori, a sjajne rezultate ostvaruju i u Evropi. U protekle tri sezone su dva puta bili na pragu plasmana na finalni turnir Lige šampiona, a igrali su u finalu LEN Evrokupa.

Novljani će i naredne sezone igrati u elitnom takmičenju i sloviće za glavnog favorita kada je reč o osvajanju trofeja u Crnoj Gori, a da Jadran ne zapostavlja rad sa mlađim selekcija, naprotiv, videlo se u proteklih nekoliko dana, kada su održani šampionati Crne Gore u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

U konkurenciji juniora, na turniru koji je organizovan u Budvi nastupile su četri ekipe: Primorac, Kataro, Jadran i Budva. Turnir je odigran po sistemu svako sa svakim, a Novljani su predvođeni trenerom Milanom Ćirovićem i pomoćnikom Filipom Andrićem, do trona stigli bez poraza. Drugo mesto osvojio je Primorac, treće Kataro, a četvrto Budva.

Na turniru kadeta koji je organizovan u Herceg Novom igrali su Budva, Nikšić, Budućnost iz Podgorice, Kataro, Primorac i Jadran. Novljani su i na ovom turniru bili ubedljivi. Do trona su stigli bez poraza.

Turnir se igrao u dve grupe po tri ekipe. Drugo mesto pripalo je Primorcu, treća je bila Budva, četvrti Kataro, Budućnost je osvojila peto, a Nikšić šesto mesto.