Petrović za SK: Bazen važniji od Lige šampiona

Vesti vaterpolo 9. sep. 202022:53 > 22:57
Podeli:
VK Primorac

Vaterpolo klubovi u Crnoj Gori morali su da se prestroje u hodu. Regionalna liga je odustala od ligaškog sistema takmičenja, turniri će biti organizovani na proleće, a Novljani i Kotorani su se okrenuli Evropi.

Jadran iz Herceg Novog je siguran učesnik elitnog takmičenja u kome će u sezoni koja sledi učestvovati 12 ekipa. Dva mesta su upražnjena, a evropski timovi će se za upražnjena dva mesta boriti na kvalifikacionim turnirima, koji će, ukoliko ne bude odlaganja, biti organizovani krajem oktobra.

Povezano

Primorac iz Kotora sa novim rukovodstvom, predsednikom Mlađanom Janovićem i sportskim direktorom Tonijem Petrovićem, uz trenera Sandra Sukna prijavio su se za kvalifikacije. U slučaju da ne izbore plasman u elitno društvu, u paklenoj konkurenciji koja se očekuje, Kotorani će se preseliti u LEN Evrokup, a za mesto u drugom po rangu evropskom takmičenju kroz kvalifikacije će nastojati da stigne drugi klub iz Kotora, Kataro.

Jedino je Budva odustala od Evrope, pa će se takmičiti u šampionatu Crne Gore i Kupu, odnosno u Regionalnoj ligi, koja će naredne godine, na proleće biti organizovana po principu turnira.

Morali smo da se prilagodimo novonastaloj situaciji. S obzirom da Regionalne lige u standardnom formatu neće biti, okrenuli smo se kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ukoliko ne uspemo da stignemo do elite, selimo se u LEN Evrokup. Mladoj i talentovanoj ekipi koju imamo, neophodni su jaki mečevi, kako bi ostvarili primarni cilj, a to je napredovanje iz dana u dan. Pored toga, fokusirani smo na takmičenja mlađih selekcija, a iskreno, sve nas mnogo raduju rezultati koje smo ostvarili. Pokazali smo veliki potencijal, pokazali smo da imamo svetlu budućnost“, naglasio je sportski direktor Primorca Toni Petrović za Sport Klub i nastavio:

Odmah moram da naglasim da svetla budućnost, kao i pomenuti napredak isključivo zavisi od uslova za rad i trening. Zbog toga, moram da naglasim da nam je u ovom trenutku otvaranje bazena u Kotoru važnije od Lige šampiona. Kao i svi ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori, nadam se i verujem da će bazen uskoro biti otvoren, jer to nije samo u interesu klubova iz Kotora, nego je u interesu crnogorskog vaterpola u celini“.

Primorac iz Kotora je 2009. godine bio šampion Evrope. U proteklih nekoliko godina, Kotorani su daleko od velikih evropskih uspeha, ali je to potpuno razmljivo ako se naglasi da na raspolaganju već više od dve godine nemaju bazen, nego treniraju i utakmice igraju u Budvi.

Kristalno je jasno od kakvog je značaja za vaterpolo u Crnoj Gori otvaranje bazena u Kotoru.