Vaterpolo u Crnoj Gori kreće borbom za Kup

Vesti vaterpolo 16. sep. 202015:37 > 15:39
Podeli:
VK Jadran

Vaterpolo sezona u Crnoj Gori počeće borbom za trofej u Kupu koji brani Jadran iz Herceg Novog. U prostorijama Jadrana na Škveru, obavljen je žreb, a u polufinalu snage će odmeriti Primorac i Kataro, odnosno Budva i Jadran.

Primorac i Kataro će prvi meč odigrati 3. oktobra, dok je revanš na programu četiri dana kasnije. Budva je domaćin prve utakmice 4. oktobra, ravanš je 8. oktobra u Herceg Novom.

Ukoliko je nakon druge utakmice ukupan rezultat bude nerešen, neposredno po završetku druge utakmice pobednik će biti dobijen izvođenjem peteraca. Finalne utakmice su na programu su 14. i 17. oktobra, dok će se mečevi za treće mesto igrati 10. i 13. oktobra.

Podsećanja radi Regionalne lige neće biti ove sezone u standardnom, ili ti ligaškom sistemu takmičenja, nego će se na proleće naredne godine igrati turniri. Klubovi iz Crne Gore su morali da se prilagode novonastaloj situaciji.
Jadran iz Herceg Novog će igrati u Ligi šampiona, a do elitnog takmičenja će kroz kvalifikacije pokušati da stigne Primorac iz Kotora. U slučaju da ne uspeju da naprave podvig, Kotorani će se preseliti u LEN Evrokup.

Do drugog po rangu evropskog takmičenja, kroz kvalifikacije će pokušati da stigne Kataro, dok su Budvani odustali od Evrope, odlučili su da se fokusiraju na šampionat i Kup Crne Gore, odnosno Regionalno takmičenje kada počne.