Stigao i Ćuk, šampionske ambicije Vujasinovićevog tima

Vesti vaterpolo 24. sep. 202020:57 > 21:09
Podeli:
Klub plivačkih sportova Novi Beograd

Vaterpolo klub Novi Beograd predstavio je ekipu za sezonu 2020/2021, a svakako da je najveće pojačanje dolazak reprezentativca Srbije Miloša Ćuka.

U klubu su ponosni činjenicom da u svojim redovima imaju najviše reprezentativaca, na čelu sa trenerom, legendarnim Vladimirom Vujasinovićem.

Novobeograđani ne kriju da prvi put u istoriji žele da se bore za titulu prvaka Srbije, a učestvovaće i u LEN kupu.

Veliko mi je zadovoljstvo da vidim sve momke ovde na okupu, takođe, veliko zadovoljstvo mi je što sam u prilici da ih treniram. Ove godine imamo novu ekipu, samim tim i drugačije ambicije i očekivanja. Pre svega cilj nam je plasman na fajnal-for Kupa i plasman u dalji tok LEN takmičenja. U timu vlada neophodna radna atmosfera, i mislim da će ova sezona biti dobra bez obzira kako rezultatski bude završila. Verujem da ćemo do decembra, kada i kreću takmičenja o kojima smo pričali, uspeti da se ukomponujemo jer smo svesni da imamo kvalitet i da ćemo moći da igramo ravnopravno sa svim protivnicima koji nas budu očekivali u nastavku sezone,“ rekao je Vujasinović.

Iskusni Ćuk izrazio je zadovoljstvo što se posle šest godina igranja u inostranstvu vratio u Srbiju.

„Uspeo sam da nađem angažman u svojoj zemlji, došao sam u klub koji je relativno nov, ali već posle druge godine gaji velike ambicije i ima velike ciljeve. Osvajanje Kupa i prvenstva Srbije neće biti lako, ali imaćemo potreban period uigravanja u kome ćemo dostići pravi nivo igre, i nadam se da ću zajedno sa momcima uspeti da osvojim makar jedan od ta dva trofeja,“ istakao je Ćuk.

Klub plivačkih sportova Novi Beograd

Sastav ekipe: Mateja Asanović, Nikola Bursać, Đorđe Filipović, Nikola Nikolov, Dimitrije Rističević, Petar Tomić, Andrej Bašica, Marko Avramović, Miloš Ćuk, Vojislav Čupić, Draško Godov, Petar Mitrović, Aleksandar Radanović, Mateja Vlahović, Nikola Radulović, Vasilije Martinović.