Kup Crne Gore: Primorac bolji od Katara

Podeli:
VK Primorac

Počela je vaterpolo sezona u Crnoj Gori. U prvom meču polufinala Kupa, Primorac je pobedio Kataro u Budvi sa 11:8 (2:2, 1:2, 3:2, 5:2). Revanš je na programu 7. oktobra.

Utakmica je odigrana u Budvi, s obzirom da bazen u Kotoru još uvek nije pušten u rad, a trenutno je neizvesno kada će to biti. Kao novi datum, umesto najavljenog 30. avgusta, sada se spominje kraj oktobra meseca.

Više od tri četvrtine, Kataro je parirao Primorcu, dugo i vodio, ali je na kraju morao da prihvati poraz u prvom meču polufinala Kupa Crne Gore za vaterpoliste. Tim Sandra Sukna, koji je debitovao na klupi Pirmorca, slavio je u Budvi, a otpor mlađeg gradskog rivala je slomio tek u završnici meča.

Dušan Matković, Marko Gopčević i Molten Ešvort su postigli po dva gola za Primorac, po jednom su se u listu strelaca upisali Vuk Drašković, Uglješa Vukasović, Miroslav Perković, Đorđije Stanojević i Gabrijel da Silva.

U ekipi Katara, Marko Mršić je postigao dva, a po jednom su se u listu strelaca upisali Bojan Paunović, Igor Uskoković, Dragan Marković, Dušan Milaš, Petar Vujošević i Željko Dončić.

Drugi polufinalni par čine Budvanska rivijera i Jadran iz Herceg Novog.

Prva utakmica se igra u nedelju, 4. oktobra, revanš je 8. oktobra u Herceg Novom. Finalni mečevi su na programu 14. i 17. oktobra, a utakmice za treće mesto 10. i 13.oktobra.

Ako nakon revanš duela ukupan rezultat bude nerešen, pobednik će se dobiti boljim izvođenjem peteraca.