Kup Crne Gore: Novljani nadigrali Budvane

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana opravdali su ulogu favorita protiv Budvanske rivijere u prvom meču polufinala Kupa Crne Gore. Novljani su slavili u Budvi sa 16:7, pa mirno čekaju revanš koji je na programu 8. oktobra u Herceg Novom.

Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka, krajnji rezultat, kao i podatak, da je Jadran u jednom momentu vodio sa 10:2, najbolje ilustruju dešavanja i odnos snaga u bazenu.

Najefikasniji u sastavu Jadrana, bili su Danilo Radović sa četiri, dok su po dva gola postigli, Dušan Banićević, Kanstantin Averka i Uroš Vučurović. Kod Budvana, bolji od ostalih bio je Petar Ćetković sa dva gola.

Podsećanja radi, u subotu, 3. oktobra, Primorac je pobedio Kataro posle velike borbe sa 11:8, a revanš meč se igra 7. oktobra, takođe u Budvi, jer bazen u Kotoru još uvek nije pušten u upotrebu.

U slučaju da na kraju dvomeča, rezultat bude nerešen, odmah će se pristupiti izvođenju peteraca. Finalne utakmice su na programu 14. i 17. oktobra, a posle prvih utakmice, znatno bliži borbi za trofej su Jadran i Primorac.

Podsećanja radi, Novljani nastoje da stignu do desetog uzastopnog trofeja u Kupu Crne Gore.