Spektakl u najavi: Jadran vs Primorac

Podeli:
sport klub

Sve je spremno za vaterpolo spektakl. U velikom finalu Kupa Crne Gore snage će odmeriti veliki rivali Jadran iz Herceg Novog i Primorac iz Kotora. Prvi finalni meč je na programu 14. oktobra sa početkom u 18 časova u Budvi.

Novljani će u dvomeču koji sledi nastojati da stignu do desetog trofeja u nizu, a Kotorani, koji su tokom leta promenili kompletno rukovodstvo, formirali dobar tim, angažovali trener Sandra Sukna, pokušaće da spreče favorita na papiru da stigne do cilja.

„Jadran je favorit u mečevima koji slede. Radi se o timu koji već godinama unazad ima odličan sistem rada, koji ostvaruje sjajne rezultate kako u Crnoj Gori, tako i na evropskoj sceni. Finalni mečevi nose veliku dozu neizvesnosti i stresa, a u takvim situacijama jako bitnu ulogu ima iskustvo, a Novljani imaju iza sebe mnogo velikih utakmica. Međutim, ako ne verujete da možete da stignete do pobede, onda je bolje da ne izlazite na utakmicu, nego da ostanete kući. Ono što mogu da obećam je borba do poslednjih atoma snage, kako bi finale Kupa učinili neizvesnim, kako bi došli do situacije da možemo da iznenadimo Jadran“, naglasio je Sandro Sukno na pres konferenciji koja je organizovana u Tivtu.

Prvi meče se igra 14. oktobra sa početkom u 18 časova u Budvi, jer bazen u Kotoru još uvek nije u funkciji, dok je revanš na programu 17. oktobra u Herceg Novom.

„Očekujem dva izuzetno kvalitetna meča, istinski vaterpolo spektakl, a iskreno mi je žao što neće biti publike, jer bi u tom slučaju slika bila još veličanstvenija. Izuzetno respektujemo Primorac, svesni smo da nas čeka jako težak posao na putu ka ostvarenju cilja, a to je osvajanje trofeja. Činjenica da se revaš igra u Herceg Novom, ne smatramo velikom prednošću, jer ćemo u oba meča nastojati da stignemo do pobede“, naglasio je Petar Radanović, trenera Jadrana.

sport klub

Kapitan Novljana Marko Petković nadovezao se na reči šefa stručnog štaba.

„Primorac je sačuvao nosioce igre iz prošle sezone, angažovao je nekoliko dobrih igrača, pa Kotorani imaju zaista respektabilan tim. Drago mi je zbog toga, jer veliki rivalitet može da pomogne crnogorskom vaterpolu u celini. Očekujem veliku borbu i pobedu Jadrana u dvomeču koji sledi, ali isto tako očekujem da se u bliskoj budućnosti osposobi bazen u Kotoru, to je takođe od vitalnog značaja za vaterpolo u Crnoj Gori“, naglasio je Marko Petković.

Kapiten Primorca Marko Gopčević je prepustio ulogu favorita Jadranu, ali je najavio borbu do poslednjih atoma snage u mečevima koji slede.

„Jadran je favorit na papiru, ali ćemo insistirati na tome da nas Novljani u bazenu ubede da su bolji. Ljudski i sportski je nadati se da možemo da stignemo do trofeja. Primorac je pokrenuo projekat sa ciljem pozicioniranja na regionalnom i evrpskom nivou, igraćemo uskoro i kvalifikacije za Ligu šampiona, a finalni mečevi sa ekipom Jadrana će biti sjajna provera da vidimo gde se nalazimo u odnosu na evropski konkurentne ekipe, što Jadran definitivno jeste“, naglasio je Gopčević.

Prvi meč finala je na programu 14. oktobra, revanš se igra tri dana kasnije.