Tešanović za SK: Blizu smo trofeja, ali nije gotovo

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana pobedili su velikog rivala, ekipu Primorca iz Kotora u prvom meču finala Kupa Crne Gore sa 12:6, pa sada čekaju revanš na svom bazenu sa više nego realnim izgledima da stignu do desetog trofeja u nizu.

Revanš meč je na programu 18. oktobra sa početkom u 18 časova, a Novljani posle maestralnepartije u Budvi (bazen u Kotoru još uvek nije u funkciji), posebno u odbrani, sa optimizmom čekaju duel koji sledi.

Primorac je obećao borbu do poslednjih atoma snage. Najavili su Kotorani da će pokušati da naprave iznenađenje, ali protiv defanzivno besprekorno odrađenog posla od strane Jadrana, jednostavno nisu imali nikakvu šansu. Centralna figura meča bio je golman tima iz Herceg Novog i reprezentacije Crne Gore, Petar Tešanović koji je imao 16 odbrana u prvom meču finala.

Iz jake odbrane, Jadran je stekao sigurnost u napadu, pa je posle izjednačene prve deonice 2:2, malo po malo, stigao do kapitala od šest golova. Jasno je da se potrebno da se desi čudo pa da Kotorani u Herceg Novom nadoknade pomenuti minus, ali…

Jako smo blizu trofeja, ali smo svesni da ništa nije gotovo dok borba traje. Stekli smo prednost od šest golova uoči revanša u Herceg Novom, ali pristup meču mora da bude kao da igramo jednu utakmicu, kao da je rezltat 0:0. Jedino na taj način možemo da stignemo do desetog trofeja u nizu, kada je Kup Crne Gore u pitanju“, naglasio je Petar Tešanović za Sport Klub i nastavio:

Odigrali smo na visokom nivou prvi meč. Najjači adut Jadrana u proteklih nekoliko godina, odbrana, funkcionisala je besprekorno. Zatvorili smo skoro sve prilaze svom golu, a zatim stekli samopouzdanje da u napadu, materijalizujemo bolju igru i steknemo značajan kapital pred revanš. Maksimalno fokusirani i odlučni u nameri da se borimo do poslednjeg atoma snage, čekamo meč koji sledi, a naravno da verujemo da trofej ostaje u Herceg Novom“.

Jadran će ove sezone igrati u Ligi šampiona, a Primorac na će na kvalifikacionom turniru u italijanskoj Sirakuzi u konkurenciji sa Ortiđom, Jadranom iz Splita, Barselonom i Steauom, pokušati da stigne do prvog mesta i druge, ili ti finalne runde kvalifikacija za elitno takmičenje. U suprotnom, preseliće se u LEN Evrokup.

Tokom leta smo ostali bez nekoliko veoma bitnih igrača iz prve postave, ali sudeći po prikazanom u duelu sa ekipom Primorca, na dobrom smo putu da stignemo do nivoa igre, koji je neophodan za osvajanje trofeja u Crnoj Gori, koji je neophodan da bi ostali konkurentni najboljim ekipama u Evropi i regionu. Ponavljam, na dobrom smo putu, ali nas očekuje mnogo truda i rada kako bi ostvarili sve što želimo u sezoni koja je počela. Potencijal imamo, a sada je na nama, da pomenuti potencijal, pretočimo u kvalitet“, zaključio je Tešanović.