LEN: Liga šampiona u balonima, žreb 19. oktobra

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana će u nedelju 18. oktobra igrati protiv Primorca drugi meč finala Kupa Crne Gore. Prvi su dobili sa 12:6 i jako su blizu osvajanja desetog trofeja u nizu, a dan kasnije će saznati imena rivala u grupnoj fazi Lige šampiona.

U evropskoj eliti će u sezoni 2020/21. učestvovati 12 ekipa, a već se znaju imena 10 klubova. Pored šampiona Crne Gore, sigurni uesnici su Ferencvaroš, Olimpijakos, Pro Reko, Barseloneta, Jug, Marsej, Špandau, Hanover i Dinamo Tbilisi.

Preostala dva učesnika će biti poznata nakon kvalifikacija u novembru mesecu, a u kvalifikacijama će učestvovati i Primorac iz Kotora. Izabranici Sandra Sukna će igrati na turniru u italijanskoj Sirakuzi, a rivali će Kotoranima biti Ortiđa, Jadran iz Splita, Barselona i Steaua.

Prvoplasirana ekipa će izboriti plasman u drugu fazu kvalifikacija u kojoj će učestvovati četiri prvoplasirana tima iz četiri kvalifikacione grupe, koji će u međusobnim duelima dati odgovor na pitanje koja dva tima će biti u elitnom društvu.

Ostale ekipe iz kvalifikacija za Ligu šampiona se sele u LEN Evrokup, koji će se kao i Liga šampiona igrati turnirskim sistemom, odnosno u popularnim balonima.

Početak grupne faze Lige šampiona je planiran za decembar, a ove sezone će se zbog pandemije koronavirusa Liga šampiona igrati u tri faze, odnosno u tri balona.

Prema poslednjim informacijama, prvi balon bi trebalo da bude organizovan ili u Budimpešti ili Rimu, saopštili su čelnici LEN.