Petrović za SK: Imamo pravo da sanjamo Ligu šampiona

Vesti vaterpolo 19. okt. 202018:36 > 18:39
Podeli:
VK Primorac

Vaterpolisti Primorca iz Kotora bili su konkurentan rival Jadranu, ali su Novljani stigli do desetog trofeja u nizu kada je Kup Crne Gore u pitanju.

Novo rukovodstvo Kotorana na čelu sa Mlađanom Janovićem i Tonijem Petrovićem, novim šefom stručnog štaba, svojevremeno jednim od najboljih igrača planete, Sandrom Suknom, te mlada ekipa nemaju vremena za odmor je ih mnogo posla očekuje na putu ka ostvarivanju cilja, a to je ponovno pozicioniranje Primorca na vaterpolo mapi Evrope u bliskoj budućnosti.

Ono što raduje navijače Primorca je činjenica da je u veoma kratkom vremenskom periodu ostvareno mnogo. Kotorani su osvojili nekoliko trofeja u šampionatima mlađih selekcija na kojima se bazira ostvarivanje prethodno spomenutog pozicioniranja, a puleni Sandra Sukna su dostojno parirali Jadranu koji je evropski konkurentan tim već godinama unazad.

Ne možemo da budemo srećni posle poraza u finalu, ali možemo da budemo zadovoljni napretkom koji je evidentan. Raduju nas trofeji koje su osvojile mlađe selekcije, kao i partija seniora u dvomeču protiv Jadrana. Mnogo bolju partiju smo prikazali u prvom meču u kojem smo poraženi sa 12:6, nego u drugom u kojem je na semaforu pisalo 8:6 za Novljane. Bili smo konkurentni i to nas hrabri, jer se bliže kvalifikacije za Ligu šampiona”, naglasio je za Sport Klub, sportski direktor Primorca, Toni Petrović i nastavio:

U grupi smo sa Ortiđom, Jadranom iz Splita, Barselonom i Steauom, a samo prvoplasirana ekipe će stići do nokaut mečeva za mesto u Ligi šampiona. Nemamo imperativ, momci mogu rasterećeno da krenu na turnir koji se igra u italijanskoj Sirakuzi, ali niko ne može da nam zabrani da sanjamo plasman u elitno društvo. Možda to u ovom momentu nije realno, ali budite sigurni da ćemo u svakom meču nastojati da stignemo do pobede, bez obzira što uloga favorita pripada svim rivalima u grupi. Samo sa ogromnom željom i verom u ono što radimo, možemo da ostvarimo primarni cilj, a to je ponovno pozicioniranje Primorca na evropskoj mapi”.

Odmah treba naglasiti da će Kotorani u slučaju da ne naprave podvig i u slučaju da ne stignu do Lige šampiona, evropsku priču nastaviti u LEN Evrokupu.

Ekipa će imati zaista dosta izuzetno kvalitetnih utakmica u sezoni kojoj velike probleme pravi koronavirus. Uskoro počinje šampionat Crne Gore, igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, sanjamo plasman u elitno društvo, a tek ako san ne postane java, možemo da pričamo o LEN Evrokupu. Istovremeno, sanjamo da će bazen u Kotoru konačno dobiti zeleno svetlo, da ćemo moći nesmetano da radimo i stvaramo, u slobodno mogu da kažem normalnim uslovima”.

U međuvremenu, obavljen je žreb za vaterpolo Ligu šampiona, a Jadran iz Herceg Novog će biti u grupi B sa Hanoverom, Dinamom iz Tbilisija, Barselonetom, Ferenecvarošem i pobednikom kvalifikacionog turnira B.

Drugu grupu, ili ti grupu A, u kojoj se nalazi Jug iz Dubrovnika, sačinjavaju Olimpijakos, Pro Reko, Marsej, Špandau i pobednik kvalifikacionog turnira A.

Kvalfikacioni turniri su na programu početkom novembra. Igraće se u Budimpešti i italijanskoj Sirakuzi, a od 20 ekipa koliko će učestvovati u kvalifikacijama, samo dve će stići do elitnog društva.

Od ekipe iz regiona, do podviga će pokušati da se domognu Radnički iz Kragujevca, Jadran iz Splita, Mladost iz Zagreba i Primorac iz Kotora.

Sistem takmičenja je takav, da su ekipe podeljene u četiri kvalifikacione grupe, a samo prvoplasirane će stići do nokaut mečeva za plasman u Ligu šampiona. Ostale ekipe, evropsku priču nastavljaju u LEN Evrokupu.

Mečevi grupa A igraće se u italijanskoj Sirakuzi. U A1 se nalaze: Ortiđa (Italija), Barselona (Španija), Steaua Bukurešt (Rumunija), Jadran Split (Hrvatska), Primorac Kotor (Crna Gora), dok su u A2: Solnok (Mađarska), Mladost Zagreb (Hrvatska), Paj D Ai (Francuska) i Idraikos (Grčka).

Grupe B se igraju u Budimpešti. Radnički iz Kragujevca je u grupi B1 i igraće protiv mađarskog OSC, ruskog Sinteza iz Kazanja, španske Terase i francuskog Tursina. U grupi B2 su: Vuljagmeni (Grčka), Breša (Italija), Oradea (Rumunija) i Enka Istanbul (Turska).