Drašković za SK: Biću spreman za Roterdam

Vesti vaterpolo 23. okt. 202018:32 > 18:34
Podeli:
VPSCG

Dragan Drašković, jedan od najboljih vaterpolista Crne Gore, bio je primoran da se povrgne hiruškoj intervenciji zbog bolova u leđima, sada je to ostavio iza sebe, počeo je sa procesom oporavka, a utakmice bi mogao da počne da igra krajem godine.

Problemi sa leđima su se pojavili pre Evropskog šampionata na kome smo osvojili bronzanu medalju. Posle toga su se povremeno pojavljivali, ali sam verovao da će nestati. Počeo sam letos pripreme sa državnim timom, bolovi su bili sve jači, obavio sam kosultacije sa lekarima, pa odlučio da se povrgnem hiruškom zahvatu kako bih bez problema mogao da nastavim karijeru. Operacija je ostala iza mene, trenutno radim vežbe na jačanju mišića, a za desetak dana, bih trebalo da uskočim u bazen u počnem sa plivanjem. Ako sve bude u redu, a verujem da hoće, sa normalnim radom i utakmicama bih mogao da počnem krajem ove, najkasnije početkom naredne godine“, naglasio je Dragan Drašković za Sport Klub i nastavio:

Zbog korone i povrede, iza mene je zaista prilično duga pauza i uželeo sam se utakmica i vaterpola, ali sada je najvažnije da budem uporan i strpljiv, jer brzina ne pomaže u ovakvim situacijama. Poštovaću savete lekara, jačati intenzitet rada malo po malo, a korak po korak, vratiću su u top formu. Nemam nikakvu dilemu da ću biti spreman za najvažnije takmičenje u periodu koji sledi, a to je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Roterdamu, na kojem ćemo, verujem, uspeti da valorizujemo bronzanu medalju sa šampionata Evrope, plasmanom na Olimpijske igre, što je i primarni cilj projekta koji je pokrenut posle Brazila“.

Što se kluba i klupskih obaveza tiče, Dragan Drašković nije želeo da se bavi spekulacijama gde će nastaviti karijeru. Naglasio je da je u ovom trenutku maksimalno fokusiran na oporavak i povratak u tom formu.