Korona prekinula pripreme vaterpolista Crne Gore

Vesti vaterpolo 25. okt. 202016:31 > 16:32
Podeli:
sport klub

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore prekinula je pripreme nakon što je jedan igrač nakon testiranja pozitivan na koronavirus, saopšteno je iz Vaterpolo saveza Crne Gore.

Izrabranici Vladimira Gojkovića počeli su pripreme za turnir koji je trebalo da se održi u Zagrebu, od 26. do 28. oktobra i na kojem je trebalo da učestvuju Hrvatska, Crna Gora, Italija i SAD, ali je turnir održen zbog problema sa koronavirusom, koji su imali Hrvati i Italijani, a sada i Crnogorci.

Povezano

Treninzi u petak veče i subotu nisu održani, po nalogu nadležnog epidemiologa, zbog sumnje da jedan igrač ima simptome koronavirusa, iako on dva dana pre toga nije trenirao sa ekipom. Sumnje su potvrđene i igrač od subote ima pozitivan nalaz na koronavirus.”

Svi ostali igrači koji su bili na pripremama, kao i članovi stručnog štaba, poslati su odmah u izolaciju i pored toga što niko od njih nije imao nikakve simptome. U prevenciji zaštite njihovog zdravlja, svi su podvrgnuti testiranju a nalazi su negativni„, navodi se u saopštenju Saveza.

Pripreme su prekinute, a sada ostaje da se vidi kada će početi šampionat Crne Gore koji je bio planiran za početak novembra. Istovremeno, vaterpoliste Primorca iz Kotora sredinom novembra očekuje kvalifikacioni turnir u Ligi šampiona, na kome će igrati protiv Ortiđe, Barselone, Jadrana iz Splita i Steaue.

Samo prvoplasirana ekipe na turniru u Sirakuzi će izboriti mesto u drugom, ili ti odlučujućem krugu kvalifikacija za mesto u elitnom takmičenju.