Sukno za SK: Nema straha od favorita, jako u Sirakuzi

Vesti vaterpolo 28. okt. 202013:17 > 13:19
Podeli:
VK Primorac

Vaterpolisti Primorca iz Kotora ulaze u završnu fazu priprema za kvalifikacioni turnir Lige šampiona koji se igra od 11. do 15. novembra u italijanskoj Sirakuzi.


Kotorani, koji su nedavno poraženi od Jadrana iz Herceg Novog u finalu Kupa, igraće protiv Ortiđe, Barselone, Jadrana iz Splita i Steaue. Samo prvoplasirana ekipa će izboriti plasman u baraž mečeve za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će se ostale ekipe preseliti u LEN Evrokup.

Spremamo se maksimalno u uslovima koji nisu idealni, ali verujem kao i svi u timu da ćemo biti na željenom nivou, te da ćemo biti konkurentni svim rivalima na turniru u Sirakuzi. Uloga favorita na papiru je u rukama rivala koje ste pomenuli, ali papir je jedno, a bazen nešto sasvim drugo. Ono što mogu da obećam je da ćemo se u svakom meču boriti za svaku loptu, za svaki pedalj bazena. U svakom duelu ćemo stremiti ka pobedi, a da li ćemo uspeti u tome ostaje da se vidi. Favoriti će morati da opravaju pomenutu ulogu na terenu, a to neće biti ni malo lako, siguran sam u to”, naglasio je za Sport Klub, Sandro Sukno, trener Primorca, a svojevremeno jedan od najboljih vaterpolista planete i nastavio:

Još uvek bazen u Kotoru nije u funkciji, pa treniramo u Budvi. Uz to, ne računajući mečeve polufinala i finala Kupa, nismo mogli zbog aktuelne situacije da organizujemo prijateljske mečeve koje smo planirani. S druge strane, iste probleme imaju i ostale ekipe, pa se može reći da smo u istoj sutuaciji. U finalu Kupa, protiv Jadrana, imali smo periode jako dobre igre, ali bilo je padova i oscilacija. Do turnira u Sirakuzi i kvalifikacija za Ligu šampiona, nastojaćemo da unapredimo dobre, a da loše stvari svedemo na minimum. Sa velikim motivom čekamo duele koji slede, a rasterećeni smo u odnosu na ostale ekipe, jer evropsku priču sigurno nastavljamo u LEN Evrokupu. Međutim, ne odričemo se elitnog društva, sve dok postoji šansa da stignemo do njega”.

U međuvremenu, obavljen je žreb za vaterpolo Ligu šampiona, a Jadran iz Herceg Novog će biti u grupi B sa Hanoverom, Dinamom iz Tbilisija, Barselonetom, Ferenecvarošem i pobednikom kvalifikacionog turnira B.

Drugu grupu, ili ti grupu A, u kojoj se nalazi Jug iz Dubrovnika, sačinjavaju Olimpijakos, Pro Reko, Marsej, Špandau i pobednik kvalifikacionog turnira A.

Kvalfikacioni turniri su na programu od 11. do 15. novembra. Igraće se u Budimpešti i italijanskoj Sirakuzi, a od 20 ekipa koliko će učestvovati u kvalifikacijama, samo dve će stići do elitnog društva.

Od ekipe iz regiona, do podviga će pokušati da se domognu Radnički iz Kragujevca, Jadran iz Splita, Mladost iz Zagreba i Primorac iz Kotora.

Sistem takmičenja je takav, da su ekipe podeljene u četiri kvalifikacione grupe, a samo prvoplasirane će stići do nokaut mečeva za plasman u Ligu šampiona. Ostale ekipe, evropsku priču nastavljaju u LEN Evrokupu.

Mečevi grupa A igraće se u italijanskoj Sirakuzi. U A1 se nalaze: Ortiđa (Italija), Barselona (Španija), Steaua Bukurešt (Rumunija), Jadran Split (Hrvatska), Primorac Kotor (Crna Gora), dok su u A2: Solnok (Mađarska), Mladost Zagreb (Hrvatska), Paj D Ai (Francuska) i Idraikos (Grčka).

Grupe B se igraju u Budimpešti. Radnički iz Kragujevca je u grupi B1 i igraće protiv mađarskog OSC, ruskog Sinteza iz Kazanja, španske Terase i francuskog Tursina. U grupi B2 su: Vuljagmeni (Grčka), Breša (Italija), Oradea (Rumunija) i Enka Istanbul (Turska).