Nastavlja se sjajna saradnja Novljana i Kragujevčana

Vesti vaterpolo 2. nov. 202011:38 > 11:39
Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog i Radničkog iz Kragujevca, zajedno su trenirali u Herceg Novom uoči starta šampionata Srbije i duela u Kupu Crne Gore.

Izabranici Petra Radanovića, vaterpolosti Jadrana, stigli su do desetog trofeja u nizu, a Radnički od dva derbija na startu sezone, dobio jedan. Sada su misli momaka iz Kragujevca usmerene ka kvalifikacijama za Ligu šampiona, a pomoć su dobili od Jadrana koji je stigao da sparinguje Radničkom u narednih pet dana.

Novljani su sigurni učesnici grupne faze Lige šampiona, a Radnički će se boriti za jedno, od dva preostala mesta.

„Šampionat Crne Gore počinje tokom vikenda. U prvom kolu igramo protiv Budve, a posle osvajanja Kupa, sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da sparingujemo sa Radničkim, jer će kvalitetan rad mnogo značiti i nama i momcima iz Kragujevca koje očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona“, naglasio je za Sport Klub, Petar Radanović trener Jadrana i nastavio:

„Prvi cilj u sezoni smo ostvarili. Odbranili smo trofej u Kupu Crne Gore, a sada se okrećemo narednim iskušenjima i ciljevima, a u pitanju su šampionat Crne Gore u kojem takođe želimo da odbranimo tron, Liga šampiona u kojoj ćemo nastojati da ostvarimo što više pobeda i turniri Regionalne lige, na kojima ćemo nastojati da stignemo do finalnog dela takmičenja“.

U međuvremenu, obavljen je žreb za vaterpolo Ligu šampiona, a Jadran iz Herceg Novog će biti u grupi B sa Hanoverom, Dinamom iz Tbilisija, Barselonetom, Ferenecvarošem i pobednikom kvalifikacionog turnira B, na kojem učestvuje Radnički iz Kragujevca.

Drugu grupu, Grupu A, u kojoj se nalazi Jug iz Dubrovnika, čine Olimpijakos, Pro Reko, Marsej, Špandau i pobednik kvalifikacionog turnira A, na kome učestvuje Primorac iz Kotora.

Kvalfikacioni turniri su na programu od 11. do 15. novembra. Igraće se u Budimpešti i italijanskoj Sirakuzi, a od 20 ekipa koliko će učestvovati u kvalifikacijama, samo dve će stići do elitnog društva.
Od ekipe iz regiona, do podviga će pokušati da se domognu Radnički iz Kragujevca, Jadran iz Splita, Mladost iz Zagreba i Primorac iz Kotora.

Sistem takmičenja je takav, da su ekipe podeljene u četiri kvalifikacione grupe, a samo prvoplasirane će stići do nokaut mečeva za plasman u Ligu šampiona. Ostale ekipe, evropsku priču nastavljaju u LEN Evrokupu.

Mečevi grupa A igraće se u italijanskoj Sirakuzi. U A1 se nalaze: Ortiđa (Italija), Barselona (Španija), Steaua Bukurešt (Rumunija), Jadran Split (Hrvatska), Primorac Kotor (Crna Gora), dok su u A2: Solnok (Mađarska), Mladost Zagreb (Hrvatska), Paj D Ai (Francuska) i Idraikos (Grčka).

Grupe B se igraju u Budimpešti. Radnički iz Kragujevca je u grupi B1 i igraće protiv mađarskog OSC, ruskog Sinteza iz Kazanja, španske Terase i francuskog Tursina. U grupi B2 su: Vuljagmeni (Grčka), Breša (Italija), Oradea (Rumunija) i Enka Istanbul (Turska).

„Četiri ekipe iz regiona će se u paklenoj konkurenciji boriti za preostala dva mesta u elitnom društvu, dok će ostali timovi nastaviti takmičenje u LEN Evrokupu. Naravno da bih voleo, da se još neka ekipa pridruži Jadranu i Jugu iz Dubrovnika koji će sigurno igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Verujem da Primorac iz Kotora, Radnički iz Kragujevca, Jadran iz Splita i Mladost iz Zagreba, imaju kvalitet i potencijal da se umešaju u borbu za jedno od dva mesta koja su ostala u elitnom društvu. Od srca želim pomenutim ekipama sve najbolje u kvalifikacijama koje slede, a nadam se da će broj učesnik u Ligi šampiona, kada je region u pitanju biti veći“, zaključio je Petar Radanović.