Vasović: Da pokažemo koliko vredi srpski vaterpolo

Podeli:
Print screen/SK

"VK Radnički je mlad klub, ali želi da svake godine učestvuje u Ligi šampiona", kaže direktor kluba Jugoslav Vasović uoči početka kvalifikacija za Ligu šampiona u Budimpešti.

Vaterpolisti Radničkog u sredu protiv ruskog Sinteza (21 čas) počinju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Povezano

Turnir se igra u glavnom gradu Mađarske, a Kragujevčani se nalaze u izuzetno jakoj grupi. Pored Rusa tu su i domaća ekipa OSC, španska Terasa i francuski Turkoan.

Kragujevčani ne kriju ambicije iako su mlad klub u odnosu na renomirane protivnike.

Mi jesmo mlad klub i praktično ovo je drugi put da igramo Evropu, prošle godine smo igrali Eurokup ove godine igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, i nismo došli samo da gledamo, imamo veliki motiv da ovde uradimo najviše, iako je težak turnir, od devet ekipa samo jedna dobija ulaznicu za Ligu šampiona. Mnogo su jaki protivnici, baš jaka i teška grupa i posle finale koje treba da se igra ko god prođe, ali najvažnija stvar je da vidimo gde smo i prosto mi kao klub smatramo da moramo da igramo Ligu šampiona u kontinuitetu, ne samo ove ili samo sledeće godine, tako da je naš cilj uvek najveći. Tako je i ovde, iako apsolutno nismo favoriti, ali imamo želju da pokažemo koliko u ovom trenutku vredi srpski vaterpolo„, kaže za SK direktor kluba Jugoslav Vasović.

Foto VK Radnički Kragujevac

Nekad je Vasović i sam bio vrhunski vaterpolista, osvajao je i Ligu šampiona i olimpijske medalje i dobro zna kako se treba takmičiti za najviše ciljeve bez obzira na sve izazove. Radnički pored teških rivala ima i težak raspored.

Raspored kao raspored, meni jedino što smeta je mala razlika između druge i treće utakmice, vremenska, a ovo sve drugo ja bih isto napravio, tako da što se tiče rasporeda nema alibija. Nema alibija ni u čemu. Ovde su jake ekipe, u našoj grupi su tri tima koja su prošle godine učestvovala u Ligi šampiona, ruski Sintez, OSC kao domaćin i Terasa iz Španije, tako da jeste teško, i tamo posle pobednika grupe čekaju Breša ili Vuljagmeni, sve jake ekipe, ali ponavljam nismo došli ovde turistički, na žalost sa ovim virusom to više i ne može, tako da došli smo sa namerom da uđemo u Ligu šampiona, e sad da li ćemo uspeti, ja se nadam da hoćemo„, kazao je Jugoslav Vasović.

Radnički u izuzetno kratkom vremenu igra tri utakmice. Prvi meč u grupi B1 igra u sredu od 21 čas protiv ruskog Sinteza, dan kasnije ga čekaju dve vezane utakmice, protiv francuskog Turkoana u 12 i španske Terase u 17 časova. U četvrtak su srpski vaterpolisti slobodni, a u petak ih čeka domaća ekipa OSC u 19 časova.

U grupi B2 takođe u Budimpešti nalaze se samo tri tima – italijanska Breša, grčki Vuljagmeni i rumunska Oradea, pošto je turska Enka iz Istanbula odustrala od takmičenja. Pobednici ove dve grupe sastaće se u nedelju u finalnuoj utakmici za plasman u Ligu šampiona.

Kvalifikacije za Ligu šampiona ove godine igraju se u novom formatu, 18 timova podeljeno je u dva grada u ukupno četiri grupe, a samo dve ekipe izboriće se mesto za elitu.

Domaćin drugog turnira je italijanska Ortida, koja je u grupi A1 sa španskom Barselonom, rumunskom Steauom, Jadranom iz Splita i Primorcem iz Kotora, a pobednik te grupe igraće sa najboljim iz grupe A2, u kojoj su mađarski Solnok, zagrebačka Mladost, francuski Pej d’Eks i grčki Idraikos.