Radnički igra za Ligu šampiona: Najbolje igre tek slede

Podeli:
Foto Sport Klub

U subotu od 19 časova u Budimpešti vaterpolisti iz Kragujevca igraju protiv domaće ekipe OSC odlučujući meč za prvo mesto u kvalifikacionoj grupi i za nedeljno finale, koje će pobedniku doneti direktan plasman u Ligu šampiona.

Foto Sport Klub

Kolo pre kraja Radnički je prvi na tabeli sa sedam bodova. Pobedio je ruski Sintez (16:14) i špansku Terasu (13:8) i igrao nerešeno sa francuskim Turkoanom iz Lila (7:7). Veliki uspeh kad se zna da su sva tri meča odigrali za manje od 24 časa. Nijedan rival nije imao tako zgusnut raspored. 

Povezano

Odigrati tri utakmice u tako kratkom periodu je izuzetno naporno, rekao bih i nepodnošljivo, ali momci su izdržali na najbolji mogući način. Imamo dve pobede i jedan remi i uspeli da pred utakmicu sa OSC budemo i dalje u igri za prvo mesto i za plasman u Ligu šampiona“, zadovoljan je trener Uroš Stevanović.

Ostao je još taj jedan meč, ali verovatno i najteži. Rival je domaćin turnira, budimpeštanski OSC, trenutno drugi na tabeli sa šest bodova. Kragujevčani su posle dva naporna dana u petak bili slobodni i mogli su da se posvete pripremi za Mađare.

Imali smo u petak ceo dan da se odmorimo i do večeras da se spremimo za OSC. Raspored nam je išao u korist, satnica ne, tako da mislim da ćemo spremni dočekati poslednji meč. Videli smo kroz prethodne tri utakmice da možemo, naravno oscilacije su bile neminovne jer je ekipa mlada i imamo pet novih igrača, ali mogu da kažem da smo rasli kroz ovaj turnir i nadam se da ćemo najbolje igre tek pružiti protiv Mađara i u nedelju“, ističe trener Kragujevčana.

Za sada sve ide po planu, ali svesni su u Radničkom da ih još čeka dug put do konačnog cilja.

Naša želja i ambicija jesu da igramo Ligu šampiona. Nismo znali da li je to realno u ovom trenutku, ali sada vidimo da možemo. Nismo favoriti, ali gledaćemo kao i ove prve tri utakmice da odigramo najbolje što možemo, da podignemo nivo igre i da iznenadimo OSC kao što smo Sintez i Terasu“, poručuje Uroš Stevanović.

Kragujevčani idu korak po korak, ali moraju da prate i dešavanja u drugoj grupi, čiji će pobednik igrati protiv Radničkog ili OSC u finalu za Ligu šampiona. U toj grupi se takmiče samo tri ekipe, pošto su Turci odustali zbog pandimije koronavirusa.

Dobro, u toj grupi je trebalo da bude četiri ekipe, sad ih je tri, a ispalo je da je prava utakmica jedino između Breše i Vuljagmenija u subotu. Taj duel će odlučiti o prvom mestu u njihovoj grupi. Treća ekipa Oredea je došla stvarno u jednom oslabljenom sastavu, mnogi igrači zbog korone i bolesti nisu mogli da igraju, tako da će u toj grupi timovi imati praktično samo tu jednu utakmicu pred finali dan u nedelju„, rekao je Uroš Stevanović.

Utakmica između OSC i Radničkog na programu je u subotu od 19 časova u SC Njaki Imre u Budimpešti. Bolji iz tog duela igraće u nedelju u finalu protiv boljeg iz meča Breša – Vuljagmeni.

Tabela B1

OSC – Radnički       19:00

Terasa – Turkoan      15:00

1. Radnički               3 2 1 0 36:29 7
2. OSC                     3 2 0 1 39:36 6
3. Sintez                   4 2 0 2 54:47 6
4. Terasa                  3 1 0 2 34:45 3
5. Turkoan                3 0 1 2 25:31 1

Tabela B2

Breša – Vuljagmeni   17:00

1. Breša                    1 1 0 0 18:1 3
2. Vuljagmeni           1 1 0 0 16:9 3
3. Oradea                 2 0 0 2 10:34 0
4. Enka Istanbul       ——————-